Excelde hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Excelde hesaplama işlemleri nasıl yapılır?
  2. Excel'de toplama işlemi nasıl yapılıyor?
  3. Excel'de yüzde formülü nasıl yapılır?
  4. Excelde toplama işlemi formülü nedir?
  5. Elektronik tablolama programında formül yazarken işlem önceliği nedir?

Excelde hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

Toplamak istediğiniz aralığın hemen üstünde veya altındaki boş bir hücreyi seçin ve şeritteki Giriş veya Formül sekmelerinde Otomatik Toplam > Toplam'a tıklayın. Otomatik Toplam, toplanacak aralığı otomatik olarak algılar ve sizin yerinize formülü oluşturur.

Excel'de toplama işlemi nasıl yapılıyor?

Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar. Otomatik Toplam'a tıklarken,Excel sayıların toplamını alan bir formülü (TOPLA işlevini kullanan)otomatik olarak girer.

Excel'de yüzde formülü nasıl yapılır?

Excel tablosunda A2 hücresine 2500 değeri girilir, B2 hücresineyse 3000 değeri yazılır. C2 hücresine yazılan formül bu durumda; (B2-A2)/A2 olur. İşlemin sonucu; (3000-2500)/2500 = 1/5 = %20 olur.

Excelde toplama işlemi formülü nedir?

l Toplamak istenilen hücrelerin aralığı seçilir. l Hücreye =TOPLA( yazarak istediğiniz hücreleri seçebilirsiniz. l Enter tuşuna basarak toplanan sonucu görebilirsiniz.

Elektronik tablolama programında formül yazarken işlem önceliği nedir?

Formüllerde parantez işareti varsa işlem önceliği parantez içlerindedir. İç içe parantezler varsa önce en içteki parantezden başlayarak sırasıyla en dıştaki paranteze doğru işlem yapılır. Eşit önceliğe sahip iki operatör varsa işleme soldan başlanır.