Konuşmacı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Konuşmacı nasıl olmalı?
  2. Iyi bir konuşmada bulunması gereken özellikler nelerdir?
  3. TED konuşmacıları nasıl seçilir?
  4. Iyi bir hitap nasıl olmalıdır?
  5. Iyi bir dinleyici ve konuşmacı da bulunması gereken özellikler nelerdir?
  6. Bir konuşmacının konuşma yaparken sergilemesi gereken davranışlar nelerdir?
  7. Bir hatip nasıl olmalıdır?
  8. Iyi bir dinleyici olmanın kuralları nelerdir?
  9. Iyi bir hatip nasıl olur?
  10. TEDx nedir nasıl yapılır?
  11. Iyi konuşmak nedir?

Konuşmacı nasıl olmalı?

Genel olarak iyi bir konuşmacı, anlatacağı konuya hâkim olan, vurgu ve tonlamayı uygun yerlerde yapabilen, insanlara güven verici bir ses tonuyla konuşabilen, konuşurken dinleyicilerin tepkilerini önemseyen ve konuşmasını ona göre sürdüren, konuya uygun ilginç anılar veya olaylar anlatabilen, konuyu fazla dağıtmadan ...

Iyi bir konuşmada bulunması gereken özellikler nelerdir?

İyi bir konuşmacı az, öz, açık ve anlaşılır konuşur. İyi bir konuşmacı sürekli kendinden bahsetmez, alçakgönüllülüğünü daima korur. İyi bir konuşmacı her hece ve kelimenin hakkını vermelidir. İyi bir konuşmacı topluluk karşısında korku ve heyecanına yenilmez.

TED konuşmacıları nasıl seçilir?

Anlatmak istediğiniz konunun temasına uyacak en doğru etkinliği seçmeye çalışın. Ya da fikrinizin uygun olduğu kitlenin daha yoğun olarak toplandığı etkinlikleri seçmeye çalışın. En doğru TEDx etkinlik seçiminden sonra ise, organizasyonu düzenleyen kişi ile iletişime geçin ve konuşmacı olmak için bekleyin.

Iyi bir hitap nasıl olmalıdır?

Etkili konuşmanın 7 yolu
  • Hazırlık yapın. Etkili bir konuşma için öncelikle ne söyleyeceğiniz hakkında hazırlık yapın. ...
  • Göz teması kurun. ...
  • Beden dilinizi doğru kullanın. ...
  • Ses tonunuza dikkat edin. ...
  • Konuşurken mesajınızdan uzaklaşmayın. ...
  • Dikkat çekin. ...
  • Sözü çok uzatmayın.

Iyi bir dinleyici ve konuşmacı da bulunması gereken özellikler nelerdir?

Dikkatini karşısındaki kişiye verir. Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler. Göz teması kurar. ▪ Son sözü söylemek için çabalamaz. ▪ Dinlerken vereceği cevabı düşünmez. Yargılamadan, suçlamadan dinler (önyargılı değildir). ▪ Duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışır.

Bir konuşmacının konuşma yaparken sergilemesi gereken davranışlar nelerdir?

Vücut dilini iyi kullanmak, sesin etkili kullanımı, göz teması, konuyu hikayeleştirmek, mizahı yerinde kullanmak, ne çok hızlı ne de çok yavaş konuşmak… Tüm bu maddeleri dengeli kullandığınızda iyi bir konuşmacı olma yolundasınız demektir.

Bir hatip nasıl olmalıdır?

Açık yürekli, içten, canlı ve cesur olmalı; kendini hazırcevaplılık ve mizah duygusu bakımından da geliştirmiş olmalıdır. İyi bir hatip iyi bir eğitimcidir aynı zamanda. Bundan dolayı bir eğitimci gibi sabırlı olmalıdır. Konuştuğu konuyla ilgili yeterli bilgi ve birikime sahip olmalıdır.

Iyi bir dinleyici olmanın kuralları nelerdir?

Dinleme esnasında... Sabırlı olun ve karşınızdaki insanın iletmeye çalıştığı mesajına saygı duyun. Konuşan kişiye dikkatinizi verin, dikkatinizi dağıtacak başka şeylerle ilgilenmeyin. Konuşan kişinin söylediklerini, zaman zaman kendi cümlelerinizle özetleyin ve karşınızdan teyit alın. Önyargısız dinleyin.

Iyi bir hatip nasıl olur?

Cigdem Karabel
  1. İzleyicilerinizi tanıyın. ...
  2. Konuyu doğru belirleyin. ...
  3. Pratik yaparsanız çok geliştirirsiniz. ...
  4. Odaklanın. ...
  5. Konuşmayı bir yolculuk olarak görmelisiniz. ...
  6. Dikkatlerini elde edin. ...
  7. Güçlendirin ve enerji verin. ...
  8. Saygı Duyun.
Daha fazla öğe...

TEDx nedir nasıl yapılır?

TEDx ise “payIaşmaya değer fikirler”in dile getirildiği yerel bir programdır. TED, “Paylaşmaya Değer Fikirler” anIayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx'i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir.

Iyi konuşmak nedir?

Güzel konuşma; yerine, zamanına, kişisine uygun olarak yapılan konuşmadır. Neyi, nerede, ne zaman, kime nasıl söyleyeceğini bilen bir kişinin güzel konuşmayla ilgili önemli bir problemi yok demektir. ... Sözlü anlatımda konuşmacının önünde geniş bir zaman, tekrar tekrar okuma ve düzeltme imkânı yoktur.