Kılın yararı var mı?

İçindekiler:

  1. Kılın yararı var mı?
  2. Erkek tipi kıllanma nedir?
  3. Yüzdeki tüylenme için ne yapılmalı?
  4. Hirsutizm neden olur?
  5. Yüzdeki tüylenme için hangi doktora gidilir?

Kılın yararı var mı?

İnsan vücudunun belli bölgelerinde bulunan kıllar da yine ısı yalıtımından sorumlu. Kıl köklerinde bulunan küçük kaslar, soğuk ortam koşularında kasılıp tüylerimizi dik bir hale getirerek, o bölgede enerji ve dolayısıyla da ısı oluşturuyorlar. Sıcak havalarda da o bölgelerin terleyerek serinlemesine yardımcılar.

Erkek tipi kıllanma nedir?

Kadınlarda normalde kıl bulunmayan üst dudak, alt çene, göğüs, göbek, sırt, kuyruk sokumu, üst kol ve uylukta sert, renkli ve kalın kılların artışına hirsutism adı verilir. Kadınlarda erkeklerde olduğu gibi alın kısmında saç dökülmesine erkek tipi saç dökülmesi denilir.

Yüzdeki tüylenme için ne yapılmalı?

Limon Suyu ve Bal: Limon suyu ve bal maskesi, tüylerin rengini açmaya ve azaltmaya yardımcı olabilir. Doğal bir ağartıcı olan limon suyu cildi temizleyip, ölü hücrelerden arındırırken aynı zamanda kıl köklerini sıkılaştırır. Bal ise nemlendirici özelliği ile cildi ve tüyleri yumuşatmaya yardımcı olur.

Hirsutizm neden olur?

Hirsutismin en sık nedeni polikistik over sendromudur ( bakınız PKOS). PKOS'un beraber nadir görülen bazı durumlarda da görülebilir. Özellikle doğumdan sonra ve kısa sürede kilo alan kadınlarda da hirsutism ve androjen yüksekliği belirtileri görülebilir.

Yüzdeki tüylenme için hangi doktora gidilir?

Bir kadın kendinde hormonal bozukluk belirtileri gördüğü takdirde bir jinekoloji uzmanına görünmelidir. Jinekoloji uzmanları kadınlık hormonlarının değerlendirmesini yaparken vücutta bulunan diğer hormonların bozuklukları için ise endokrinoloji bölümüne gidilmelidir.