300 Spartalı Sparta neresi?

İçindekiler:

  1. 300 Spartalı Sparta neresi?
  2. Agora nedir tarih kısaca?
  3. Devlet Agorası nedir?
  4. Termofil kaç derecede ürer?
  5. Gıdalarda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar nelerdir?

300 Spartalı Sparta neresi?

300 Spartalı filmine konu olan Spartalılar, bugünkü Mora Yarımadası üzerine kurulan, MÖ 9. yüzyıl ile MÖ 400'lere kadar hüküm sürmüş bir antik Yunan uygarlığıydı. Onların kültürel ve askeri yapıları, gelenekleri ve özellikle savaş disiplini üzerine kurulu devlet organizasyonu günümüze kadar taşındı.

Agora nedir tarih kısaca?

Agora (Yunanca : Ἀγορά, Agorá), antik Yunan kentlerinde, şehirle ilgili politik, dini, ticari her türlü faaliyetin gerçekleştiği, tüm kamu binalarının etrafında sıralandığı halka ait geniş açık alan olup, Helenistik dönemde şekillenip Roma İmparatorluğu'nda ortaya çıkan forumların öncülüdür.

Devlet Agorası nedir?

Grekçe bir kelime olan Agora, “toplanılan yer, kent meydanı, çarşı, pazar yeri” gibi anlamlara gelmektedir. ... Bunlardan biri, devlet işlerinin görüldüğü, etrafında çeşitli kamu binalarının toplandığı devlet agorası, diğeri ise ticari faaliyetlerin yoğunlaştığı ticaret agorasıdır.

Termofil kaç derecede ürer?

Termofil mikroorganizmalar optimum 45 oC'de, hipertermofiller optimum 80 oC'de büyümektedirler. Bu yüksek sıcaklık doğada sınırlı alanlarda bulunur. Örneğin güneş enerjisi ile ısınan topraklar gün ortasında yaklaşık 50 oC'ye hatta bazen 70 oC'ye ulaşabilmektedir.

Gıdalarda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar nelerdir?

Meyve ve sebzelerde bozulmaya neden olan bakteri, küf ve mayanın yanı sıra patojen mikroorganizmalar da insanlarda çeşitli salgınlara neden olmaktadır. Bu ürünlerdeki önemli patojen mikroorganizmalar Salmonella, Escherichia coli, parazitler, Hepatit A ve Bacillus cereus'dur.