Tutuklanan belediye başkanı yerine kim geçer?

İçindekiler:

  1. Tutuklanan belediye başkanı yerine kim geçer?
  2. Bir belediye başkanının başkanlıktan düşürülmesine kim karar verir?
  3. Meclis üyeliği nasıl düşer?
  4. Bakanı görevden kim alır?
  5. 2019 Ulaştırma Bakanı kim?
  6. 1982 Anayasasına göre belediye meclis üyelerini görevden uzaklaştırma yetkisi kime aittir?

Tutuklanan belediye başkanı yerine kim geçer?

b) Başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili, Seçer…” denilmektedir.

Bir belediye başkanının başkanlıktan düşürülmesine kim karar verir?

Belediye başkanının, görevini mazeretsiz ve kesintisiz olarak yirmi günden fazla terk etmesi ve bu durumun mahallin en büyük mülki amirince tespit edilmesi ve İçişleri Bakanlığına bildirilmesi üzerine idari yargı tarafından bir ay içinde verilecek kararla belediye başkanı başkanlıktan düşürülür.”

Meclis üyeliği nasıl düşer?

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun “Meclis üyeliğinin sona ermesi” başlıklı 29. maddesinde; “Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine sunulur.

Bakanı görevden kim alır?

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve görevden alınır.

2019 Ulaştırma Bakanı kim?

Adil KARAİSMAİLOĞLU, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

1982 Anayasasına göre belediye meclis üyelerini görevden uzaklaştırma yetkisi kime aittir?

MADDE 47. — Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir.