Kereviz sapı nasıl tüketilmeli?

İçindekiler:

  1. Kereviz sapı nasıl tüketilmeli?
  2. Kereviz sapı ne işe yarıyor?
  3. Kereviz sapı detoks suyu nasıl yapılır?
  4. Kereviz kürü nasıl hazırlanır?
  5. Kereviz ödem attırır mi?
  6. Ibrahim Saraçoğlu ıspanak kereviz kürü nasıl yapılır?

Kereviz sapı nasıl tüketilmeli?

Kereviz saplarını çiğ olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz çiğ kereviz saplarını salatalarınıza ekleyebilir veya yeşil detoks içecekleri hazırlarken, içerisine kereviz sapı da ekleyip blenderdan geçirebilirsiniz. Çorba hazırlarken içerisine bir iki sap kereviz ekleyebilirsiniz.

Kereviz sapı ne işe yarıyor?

Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor. Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor. Yine antioksidan etkileriyle kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

Kereviz sapı detoks suyu nasıl yapılır?

Kereviz sapı detoksu için kerevizin saplarını temiz su ile kaynatıp içebilirsiniz. Bunu yaparken 3 öğün aç karnına tüketmeniz ve ağır besinler yememeniz önemlidir. Bunun haricinde kereviz sapını maydanoz ve limon ile de kaynatabilir, süzdükten sonra suyunu içebilirsiniz.

Kereviz kürü nasıl hazırlanır?

Kereviz Kürü Kullanımı Kereviz, limon, su ve maydanoz ile hazırlanan kereviz kürü her gün taze olarak yapılmalıdır. Blenderden geçirilen ve hazırlanan kereviz kürü süzüldükten sonra bir kenarda iyice bekletilmelidir. Bu kür yemeklerden de bir saat önce mutlaka en az iki bardak tüketilmelidir.

Kereviz ödem attırır mi?

Bir orta boy kerevizde 3 gram diyet lifi vardır. Bu sayede şişkinliği engeller, ödemi çözer ve sindirim sistemini rahatlatır. Kereviz sapları karaciğerde bulunan vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar, vücutta detoks etkisini artırır. Ayrıca kereviz böbrek üstü bezlerini çalıştırarak yorgunluğu önler.

Ibrahim Saraçoğlu ıspanak kereviz kürü nasıl yapılır?

Kaynamakta olan bir litre suyun içerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte on dakika haşlayınız. On dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak beş dakika daha haşlamaya devam ediniz. Daha sonra soğumaya bırakınız.