Şu anda nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Şu anda nasıl yazılır?
  2. TDK şu anda nasıl yazılır?
  3. Bir an nasıl yazilir TDK?
  4. Burada da nasıl yazılır?
  5. Sana ne yazımı TDK?
  6. Farkettim ki nasıl yazılır?
  7. Burada da nasıl yazılır TDK?
  8. Burda nasil yazilir TDK?

Şu anda nasıl yazılır?

Bu kelimenin şu an mı, şuan mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı şu an şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

TDK şu anda nasıl yazılır?

Şu an kelime grubu hem cümlede hem de soru anlamı üzerinden kullanılabilmektedir. Tam o anda gerçekleşen bir durumu anlatan ifadeye sahiptir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit ise bu kelime grubunun doğru yazılışı, 'Şu an' şeklinde öne çıkıyor.

Bir an nasıl yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre 'bir an' ayrı olarak yazılmalıdır. Herkes nasıl yazılır?

Burada da nasıl yazılır?

BURADA NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "burada mı, burda mı?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Burada şeklinde olmalıdır.

Sana ne yazımı TDK?

TDK'ya Göre Sana Ne Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Ne kelimesi sen, ben, biz gibi zamirlerle kullanıldığında ayrı yazılır. Bu nedenle kelimenin bitişik yazılması hatalıdır. Not: Kalıplaşmış ifadelerden biri olan sana ne kelimesi cümlenin sonunda yer alıyorsa sonuna soru işareti konmalıdır.

Farkettim ki nasıl yazılır?

FARK ETMEK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin fark etmek mi, farketmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı fark etmek şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Burada da nasıl yazılır TDK?

Bu kelimelerden birisi de burada kelimesidir. Bu kelime genellikle burda veya bura da şeklinde yazılmaktadır. Bu yapılan en büyük yazım hatalarından birisidir. Bu kelimenin doğru yazılışı ''burada'' şeklinde olmaktadır.

Burda nasil yazilir TDK?

Bu kelimenin "burada mı, burda mı?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Burada şeklinde olmalıdır.