Acikogretim ders muafiyeti nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Acikogretim ders muafiyeti nasıl oluyor?
  2. Istanbul Üniversitesi acikogretim ders muafiyeti nasıl yapılır?
  3. Anadolu Üniversitesi acikogretim ders muafiyeti nasıl yapılır?
  4. AÖF hangi dersler muaf olur?
  5. AÖF ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır?
  6. Muafiyet Başvurusu nedir AÖF?
  7. Auzef muaf olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?

Acikogretim ders muafiyeti nasıl oluyor?

Ara sınıf öğrencilerinden Fakültemize kayıt yaptırdıktan sonra diğer yükseköğretim kurumundan mezun olanların ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.

Istanbul Üniversitesi acikogretim ders muafiyeti nasıl yapılır?

AKSİS sistemine ( http://aksis.istanbul.edu.tr/ ) kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. OBS sekmesine tıklanır. Daha sonra 'Öğrenim Bilgileri' sekmesi altında bulunan 'Auzef Muafiyet Talep' kısmına tıklanır. Açılan sayfada muaf olunmak istenilen dersler işaretlenir.

Anadolu Üniversitesi acikogretim ders muafiyeti nasıl yapılır?

ders/dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.

AÖF hangi dersler muaf olur?

(Değişik: Senato-27/9/2017-9/5) Dikey Geçiş kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıt yaptıran öğrenciye, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I–II, Türk Dili I–II ve Yabancı Dil I–II derslerinden muafiyet tanınır.

AÖF ikinci üniversite ders muafiyeti nasıl yapılır?

Muafiyet başvuruları, kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır.

Muafiyet Başvurusu nedir AÖF?

Yabancı Dil I – II derslerinden muaf olabilmek için yaptığı başvurudur. Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamayacak.

Auzef muaf olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.