Portuguese Macau neresi?

İçindekiler:

  1. Portuguese Macau neresi?
  2. Macau hangi dil?
  3. Makao nasıl gidilir?
  4. Makao nasil bir yer?
  5. Makao Patakasi hangi ulke?
  6. Makao Patakasi hangi ulkenin?
  7. Makao nereye bağlı?

Portuguese Macau neresi?

Makao (Çince: 澳門, Kantonca telaffuz: [ōu.mǔːn]; Portekizce: Macau, [mɐˈkaw]), ya da tam resmî adıyla Çin Halk Cumhuriyeti Makao Özel İdari Bölgesi, Güney Çin Denizi kıyısında, İnci Nehri Deltası'nın batısında bulunan bir şehir.

Macau hangi dil?

Çince Portekizce Makao/Resmi dilleri

Makao nasıl gidilir?

Macau'ya gitmek için en hesaplı ve ucuz yöntem Hong Kong'dan feribotla geçmek. Feribot yolculuğu bir saat sürüyor. Pasaport kontrolünü geçer geçmez kapıda kumarhanelerin görevlileri karşılıyor yolcuları. Kumarhaneye gitmeyecek bile olsanız bedava otobüslerini kullanıp şehir merkezine gitmek mümkün.

Makao nasil bir yer?

Macau, Çin'e bağlı özel idare bölgesidir ve Çin'in Guangdong eyaleti içinde yer alır. Hong Kong gibi Macau da Çin'den tamamen bağımsız değildir ancak içişlerinde özerktir. ... Macau'nun ekonomisi ve dolayısıyla turizmi yoğun olarak kumarhanelerine bağlıdır. Bu yüzden Macau, Uzak Doğu'nun Las Vegas'ı olarak bilinir.

Makao Patakasi hangi ulke?

Makao Makao Patakası/Ülkeler

Makao Patakasi hangi ulkenin?

Makao Makao Patakası/Ülkeler

Makao nereye bağlı?

Macau, Uzak Doğu Asya ülkesi Çin'in güneyinde bulunmaktadır. Çin'e bağlı özel idare bölgesi olan Macau ile yine özel idare bölgesi statüsünde olan Hong Kong arasından Zhu Jiang Nehri (İnci Nehri) geçer. Macau, Hong Kong'un batısında yer alır.