Patates kaç cm arayla dikilir?

İçindekiler:

  1. Patates kaç cm arayla dikilir?
  2. Patates ekimi ne zaman ve nasil yapilir?
  3. Patates kaç gün arayla sulanır?
  4. Yaz patatesi ne zaman ekilir?
  5. Patates cok Sulanirsa ne olur?
  6. Salatalık kaç günde bir sulanır?
  7. Patates ekince ne zaman çıkar?

Patates kaç cm arayla dikilir?

Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10 oC yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir. Bölgemizde dikim zamanı Şubat-Mart aylarıdır. Dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20 –40 cm dir. Dikim derinliği; yüzlek dikimde 2cm, derin dikimde 5 cm dir.

Patates ekimi ne zaman ve nasil yapilir?

Patates ne zaman ekilir? Tohum patatesi kış aylarında (ya da ilkbaharda şubat-nisan aylarında) veya yazın (çoğu bölgelerde temmuz-ağustos aylarında) tepe veya eğimli tarların güneşli bir bölümünü seçerek ekeriz. Ekimden 3-4 ay sonra yer altında oluşan yumruların hasadını yapabiliriz.

Patates kaç gün arayla sulanır?

Topraktaki nem dikkate alınarak ilk sulama, yumrular fındık büyüklüğüne geldiğinde yapılmalıdır. Hafif topraklarda 15-18, ağır topraklarda 22-25 gün arayla yetiştirme süresince 2-4 sulama yapılır. Hasat ile son sulama arasında 1 haftalık bir zaman bırakılır. En yaygın sulama yöntemi, karık ile sulamadır.

Yaz patatesi ne zaman ekilir?

Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10°C yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir. Bölgemizde dikim zamanı Şubat-Mart aylarıdır. Dikim mesafeleri yetiştiricilik sistemine göre değişir. Patates üretiminde dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20-40 cm' dir.

Patates cok Sulanirsa ne olur?

Nem eksikliği ile yumruların gelişimi büyük ölçüde gecikir, bol sulamadan sonra, büyüme genellikle devam eder. Sonuç olarak, yumrular düzensiz gelişir. Patates çalıları zamanında sulanırsa, yumrular eşit büyür, doğru şekil, kabuklanmazlar ve çatlarlar.

Salatalık kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Patates ekince ne zaman çıkar?

Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10 oC yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir. Bölgemizde dikim zamanı Şubat-Mart aylarıdır.