Regula yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Regula yapmak ne demek?
  2. Regüla nedir?
  3. Regüle ne demek TDK?
  4. Regüle nedir ne işe yarar?
  5. Regüle etmek ne demek?
  6. Regülasyon nedir ne demek?
  7. Regüle ne demek elektronik?
  8. Elektronikte regüle nedir?
  9. Regüle işlemi ne demek?
  10. Regüle etmek ne demek psikoloji?
  11. Regülasyon nedir örnek?
  12. Regülasyon tedbirleri nedir?

Regula yapmak ne demek?

Regula (düzeltme), telalanmış parçaların çizim şablonlarıyla yeniden çizilip düzeltilerek kesilmesine denir.

Regüla nedir?

hazir giyimde kesilen kumas parcalarinin, dikime girmeden once bir dizi temizlikten gecmesi. (argo) (bir iş, bir oyun için) kural.

Regüle ne demek TDK?

Regüle etmek bir şeyi düzenlemek anlamında kullanılır. Bu bakımdan regülasyon da bu eylemin isimleştirilmiş halidir. Manası bakımından düzenleme ya da ayarlama olarak kullanılmaktadır. Köken olarak Fransızca kökenli bir kelime olup Türkçeye yerleşmiştir.

Regüle nedir ne işe yarar?

Regülasyon Ne İşe Yarar? Regülasyon elektrik devresinde bulunan akımın ihtiyaç duyulan değerde olmasını sağlamaktadır. ... Regülatör ile devrede bulunan elektrik akımının dengeli bir biçimde kullanılması mümkün olmaktadır. Regülasyon ile elektrik devresi ve devreye bağlı cihazların güvenle kullanılması mümkün olmaktadır.

Regüle etmek ne demek?

Düzenlemek ve ayarlamak anlamına gelen regüle etmek ifadesi elektrik ve elektronik sistemlerde ifade edilen bir tür güç terimidir. Güç devrelerinin düzeni ve ayarını ifade eder.

Regülasyon nedir ne demek?

Regülasyon, devletin ekonomiye direkt müdahale ettiği çeşitli iktisat politikası araçlarından biridir. Devlet bu müdahalesini çeşitli alanlarda, piyasaya giriş çıkışı düzenleyici yasal tekeller oluşturarak yapmaktadır. Regülasyonlar devlet tarafından ekonomik ve sosyal amaçlara yönelik olarak uygulanmaktadır.

Regüle ne demek elektronik?

Güç kaynaklarının çıkış gerilimlerini sabit tutma işlemine regülasyon denir. Regülasyon için kullanılan devreye de regülatör devresi denir. Elektronik cihazlara sabit değerde DC sağlamak için çeşitli tiplerde regüle devreleri geliştirilmiştir.

Elektronikte regüle nedir?

Güç kaynaklarının çıkış gerilimlerini sabit tutma işlemine regülasyon denir. Regülasyon için kullanılan devreye de regülatör devresi denir. Elektronik cihazlara sabit değerde DC sağlamak için çeşitli tiplerde regüle devreleri geliştirilmiştir.

Regüle işlemi ne demek?

Düzenlemek ve ayarlamak anlamına gelen regüle etmek ifadesi elektrik ve elektronik sistemlerde ifade edilen bir tür güç terimidir. Güç devrelerinin düzeni ve ayarını ifade eder. Regüle olmak ise anlatılan sistemin düzen ve ayar içerisinde olması anlamını taşımaktadır.

Regüle etmek ne demek psikoloji?

Duygu regülasyonu, baş etmekte zorlanılan bir durumla karşılaşıldığında durup, içten gelen ilk tepkiyi bastırıp, tepkilerin sonuçlarını düşünüp, duygu, davranış ve bedeni yöneterek en uygun tepkiyi verebilmektir.

Regülasyon nedir örnek?

Asgari ücretin belirlenmesi, döviz kuru kontrolü, rekabetin düzenlenmesi yönünde yapılan uygulamalar, fiyat kontrolleri, uluslararası ticaretin tarifeler, miktar kısıtlamaları, kotalar gibi düzenlemelerle kontrol altında tutulması, kamu iktisadi teşebbüslerinin görev zararlarının hazineden karşılanması ve hazineden ...

Regülasyon tedbirleri nedir?

Regülasyon, Özel sektör ve kamu teşebbüslerinin faaliyetlerini yürütüş tarzlarını kontrol altında tutma amacıyla konulan kurallar diye ifade edilebilmektedir. Regülasyon devlet kadar eski bir olgudur.