Tansiyon yüksekliği ağız kuruluğu yapar mı?

İçindekiler:

  1. Tansiyon yüksekliği ağız kuruluğu yapar mı?
  2. Tansiyon olup olmadığını nasıl anlarız?
  3. Tansiyon düşüklüğü veya yüksekliği nasıl anlaşılır?
  4. Ağız kuruluğuna hangi yiyecekler iyi gelir?

Tansiyon yüksekliği ağız kuruluğu yapar mı?

Alerji önlemek için kullanılan antihistamikler, ağrı kesiciler, burun açıcı ilaçlar, diüretik ilaçlar, tansiyon ve depresyon ilaçları ağız kuruluğuna neden olabilir. AİDS, hodgkin, diyabet ve Parkinson hastalıklarının semptomları arasında ağız kuruluğu yer alır.

Tansiyon olup olmadığını nasıl anlarız?

Baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, hâlsizlik, nefes darlığı, bulanık görme, sık idrara çıkma, burun kanaması, kalp ağrısı ya da kalp ritminin düzensiz olması, hipertansiyon belirtileri arasında yer alır.

Tansiyon düşüklüğü veya yüksekliği nasıl anlaşılır?

Kanın damarlara yaptığı basıncın yeterli olmadığı durumlarda oluşacak en yaygın belirtilerden biri de mide bulantısı, hatta kusma halidir. Eğer bildiğiniz başka bir sebep yokken mideniz bulanıyor, kusuyor, hatta aynı anda baş dönmesi, göz kararması gibi sorunları da yaşıyorsanız muhtemelen tansiyonunuz düşmüş demektir.

Ağız kuruluğuna hangi yiyecekler iyi gelir?

Elma sirkesi de ağız kuruluğunu önlemektedir. Özellikle 1 su bardağı ılık su ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılıp her gün düzenli bir şekilde içilir. Bu karışım ağızdaki mikropları ve bakterileri öldürür. Bunun yanı sıra 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil kaynayan suyun içine atılır.