Implant süreci nasıl?

İçindekiler:

  1. Implant süreci nasıl?
  2. Implant işlemi nasıl yapılır?
  3. Implant diş yapımı ne kadar sürüyor?
  4. İmplant diş çok can acıtır mı?
  5. İmplantın kaynadığı nasıl anlaşılır?
  6. İmplantın ağrısı kaç gün sürer?
  7. İmplant iyileşme başlığı ne kadar sürer?

Implant süreci nasıl?

Her implantın yerleştirilme süresi 3-4 dakika gibi bir süredir. Önce implantlar çene kemiğine yerleştirilmektedir ve sonrasında yaklaşık 3 ay ile 6 ay arasında bir süre implantların çene kemiğine kaynaması beklenmektedir. Ardından protez dişler yerleştirilmektedir ve tedavi tamamlanmaktadır.

Implant işlemi nasıl yapılır?

Kemiği delen çok küçük frezlerle önce inceden kalına doğru yuva hazırlanır. ve implant yerleştirilir. Bu esnada diş eti kesilerek kaldırılabilir. Kemik tam olarak açığa çıkarılıp görerek de yapılabilir. Veya kapalı operasyon dediğimiz küçük bir delik açılır o delikten implant yerleştirilir ve dikişsiz yapılabilir.

Implant diş yapımı ne kadar sürüyor?

Genel toplamda en fazla 4 ay sürecek olan implant tedavisi sonucunda kişiler artık doğal dişlerine oldukça yakın dişler elde edebilir.

İmplant diş çok can acıtır mı?

Ancak diş implantının sağlayacağı yararlar ve hızlı iyileşme süreci, operasyon sürecinde yaşanacak az miktarda rahatsızlıkları hastalara unutturmaktadır. Cerrahi bir işlem olan implant operasyonun dan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez.

İmplantın kaynadığı nasıl anlaşılır?

İmplant tedavisinde, implant dişin tutup tutmadığı hasta tarafından süreç içinde anlaşılabilir. İmplant tedavisinden sonra ağrı uzun süre boyunca devam ediyorsa, operasyon olan bölgenin etrafında şişlik, kanama, iltihap, ağrı varsa ve implant sallanıyorsa implant tutmamış olabilir.

İmplantın ağrısı kaç gün sürer?

Çünkü tedavinin boyutu, işlem sırasında diş etlerinde ve komşu dişlerde meydana gelen deformasyonlar bu süreci etkileyebilir. Ancak korkulacak bir durum söz konusu değildir. Çünkü bu ağrılar en fazla 1-2 gün içerisinde geçecektir ve bu ağrılar aşırı derecede sizleri etkileyebilecek ağrı değildir.

İmplant iyileşme başlığı ne kadar sürer?

Diş etindeki bu deliğe implant vidasını yerleştirmek için bir implant parçası yerleştirilir. Vidanın yerleşmesiyle de koruyucu kapak denilen implant iyileşme başlığı takılır. Ardından diş iyileşme sürecine bırakılır. 1 hafta sonrasında da diş etleri iyileşir ve hasta protez diş takılmasına hazır hale gelir.