Dövme yaptırmanın günahı var mıdır?

İçindekiler:

  1. Dövme yaptırmanın günahı var mıdır?
  2. Dövme ile namaz kılınır mı?
  3. Hint kınası ile dövme abdest geçirir mi?
  4. Yapıştırma dövme su geçirir mi?
  5. Dövme ile abdest alınır mı?

Dövme yaptırmanın günahı var mıdır?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun "dövme yaptırmak günah mı?" konusuyla ilgili yayınladığı fetva şu şekilde: ... "Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır.

Dövme ile namaz kılınır mı?

' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir. ... Ancak,yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövmede su deriye geçmediğinden gusül ve abdeste engel olur."

Hint kınası ile dövme abdest geçirir mi?

KINA VE JÖLE: Deri üzerinde tabaka oluşturmayan saç boyası, jöle, kına gibi maddeler abdest ve gusüle engel olmaz.

Yapıştırma dövme su geçirir mi?

' Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir. ... Ancak,yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici dövmede su deriye geçmediğinden gusül ve abdeste engel olur.”

Dövme ile abdest alınır mı?

"Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. ... Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir."