Voyager 1 nasıl çalışıyor?

İçindekiler:

  1. Voyager 1 nasıl çalışıyor?
  2. Sputnik 2 ne zaman gönderildi?
  3. Sputnik 1 ne zaman gönderildi?
  4. Göktürk 2 ne zaman fırlatılacak?
  5. Göktürk 2 ne işe yarar?
  6. Göktürk-2 ömrünü tamamladı mı?
  7. Göktürk-1 ve Göktürk-2 uydusunun görevi nedir?

Voyager 1 nasıl çalışıyor?

Voyager 1'ın kalbi: Radyoizotop Termoelektrik Jeneratörü (RTG) Plutonium 238 izotopunun hızlı bir şekilde çözünmesi sonucunda oluşan ısı enerjisi, jeneratör içerisinde elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Voyager 1'ın içerisinde tam 3 adet RTG jeneratörü bulunuyor. Her bir RTG, tek başına 160 Watt elektrik üretiyor.

Sputnik 2 ne zaman gönderildi?

Sputnik 2 (Rusça: Спутник-2), dünya yörüngesine fırlatılan ikinci uydu. Sovyetler Birliği tarafından 3 Kasım 1957 tarihinde fırlatılan uydu, uzaya çıkan ilk canlı olan Layka adında bir köpek taşımaktaydı. 500 kg ağırlığındaki uydu, 4 metre uzunluğunda ve çapı 2 metreydi.

Sputnik 1 ne zaman gönderildi?

Sputnik 1 (Rusça: Спутник-1), Dünya'nın ilk yapay uydusu. Sputnik serisinden ilk uzay aracı. SSCB tarafından 4 Ekim 1957'de yörüngeye oturtuldu. Sputnik 1'in uzaya gönderilmesi soğuk savaş yıllarında gerçekleşti ve süper güçler arasında yeni bir rekabet olan Uzay Yarışı'nı başlattı.

Göktürk 2 ne zaman fırlatılacak?

18 Aralık 2012 ÖÖ 8:12 GMT-8

Göktürk 2 ne işe yarar?

Yer gözlem uydusu

Göktürk-2 ömrünü tamamladı mı?

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2, tasarım ömrü 5 yıl olmasında rağmen yörüngesindeki 7'nci yılını geride bıraktı.

Göktürk-1 ve Göktürk-2 uydusunun görevi nedir?

Uzay teknolojileri alanındaki çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 gözlem uydularıyla dünyanın nabzını uzaydan tutuyor. ... Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyacını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları gözlem amacıyla kullanılıyor.