Thales kimdir bilime katkıları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Thales kimdir bilime katkıları nelerdir?
  2. Anaksimenes neyi bulmuştur?
  3. Felsefe ilk defa nerede ortaya çıkmıştır?
  4. Felsefe neden ilk olarak Antik Yunan medeniyetinde gelişmiştir?

Thales kimdir bilime katkıları nelerdir?

MÖ 624/623 – MÖ 548/545), Milet, İyonya'dan bir Antik Yunan matematikçi, astronom, ve Sokratik öncesi filozofuydu. İlk filozoflardan olduğu için felsefenin ve bilimin öncüsü olarak adlandırılır. İyonya aydınlanmasının başlatıcısı olarak bilinir ve Eski Yunan'ın Yedi Bilge'sinden ilkidir.

Anaksimenes neyi bulmuştur?

Anaksimenes, havanın dünyayı kuşattığını ve yerin yuvarlak bir düzlük olduğunu ileri sürer. Yıldızların da yeryüzünün etrafında döner. İnsan tini bile havanın belli bir yoğunlaşması sonucu ortaya çıkmıştır. Ona göre, nasılki hava bize can verip ayakta tutuyorsa, dünyayı da sarıp onu bir arada tutar.

Felsefe ilk defa nerede ortaya çıkmıştır?

Felsefe ilk olarak M.Ö. 7.yy'da İyonya uygarlığında önemli bir ticaret merkezi ve liman kenti olan Miletos (Milet) kentinde ortaya çıkmıştır. İyonya'dan önce Mısır, Mezopotamya, Çin, Hindistan ve Türklerde önemli düşünce sistemleri vardı.

Felsefe neden ilk olarak Antik Yunan medeniyetinde gelişmiştir?

Felsefe niye Yunan topraklarında başlamıştır da Ortadoğu veya Mezopotamya da başlamamıştır. Bunda felsefenin merak ve sorgulama esaslı bir düşünce biçimi olmasının rolü fazladır. Yunanlılar tarafından başlatılmasının nedeni o coğrafyada tek Tanrılı bir dinin hüküm sürmemesi ve bir Peygambere sahip olmamalarıdır.