Emekli oldum mu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Emekli oldum mu nasıl öğrenebilirim?
  2. 4A emekli Aylık nedir?
  3. 4A Emekli maaşı ne kadar olacak?
  4. Emeklilik tahsis kodu ne demek?
  5. Emekli tahsis numarası ne demek?

Emekli oldum mu nasıl öğrenebilirim?

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı ALO 170 hizmeti üzerinden vatandaşlar emeklilik şartlarına dair merak ettiği sorulara cevap bulabiliyorlar. ALO 170'i tuşlayarak arama yapıldığında; SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ya da Emekli Sandığı (4C) emeklilik şartlarına ilişkin kolayca bilgi edinebilir.

4A emekli Aylık nedir?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.

4A Emekli maaşı ne kadar olacak?

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi Emekliler Sendikası'nın (Emekli-Sen) VOA Türkçe'ye verdiği bilgilere göre, Sosyal Sigortalar (4A) emeklilerinin ortalama maaşı lira. Bağ-Kur (4C) emeklileri ise ortalama olarak bin 684 lira emekli maaşı alıyor.

Emeklilik tahsis kodu ne demek?

Tahsis numarası emekli olan kimselere Sosyal Güvenlik Kurumunun verdiği emeklilik sicili numaralarıdır. ... Sosyal Sigortalar Kurumu kapsamında olan kişiler için tahsis numarası ilk olarak emekli olunduğu zamanda verilir. Bağkur'lu olan kişiler için ise tahsis numaraları Bağkur sicil numaralarıdır.

Emekli tahsis numarası ne demek?

Emeklilik tahsis numarası, kısaca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilere verilen sicil numarasıdır. ... BAĞ-KUR'dan emekli olanlar için bu numara BAĞKUR sicil numarasıdır. Emekli sandığından emekli olan kişilere tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numaralarıdır.