Aspirin hamileliği bozar mi?

İçindekiler:

  1. Aspirin hamileliği bozar mi?
  2. Rahime aspirin koymak ne işe yarar?
  3. Coraspin gebelikte kullanılır mı?
  4. Gebelikte aspirine ne zaman başlanmalı?
  5. Vajinayı sabunla koymak hamileliği önler mi?

Aspirin hamileliği bozar mi?

Genellikle aspirin hamileler için sorun teşkil etmez. Hamileliğin başlarında veya ortalarında arada bir alınan tek bir doz sorun yaratmasa da düzenli olarak yetişkin dozunda kullanılırsa soruna yol açabilir.

Rahime aspirin koymak ne işe yarar?

Bin 128 hasta üzerinde yapılan çalışmada aspirin kullanan kişilerde gebelik şansının artırdığı yönünde çalışma sonuçlarına varılmıştır. Hem yumurtalıkların kanlanmasını hem de rahim zarının kanlanmasını artırarak, bebeğin daha iyi bir şekilde rahim zarına tutulmasını arttırmaktadır.

Coraspin gebelikte kullanılır mı?

CORASPİN, hamileliğin son 3 ayında kullanılmamalıdır. Hamileliğin ilk 6 ayında ise doktorunuza danışmadan CORASPİN kullanmayınız.

Gebelikte aspirine ne zaman başlanmalı?

Yine, bu uygulamanın uzun dönem etkileri konusunda da elimizde yeterli veri yoktur. Aspirin tedavisi kaçıncı hamilelik haftasına kadar devam ettirilmelidir? Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir.

Vajinayı sabunla koymak hamileliği önler mi?

Vajinal duş ile hamilelikten korunmak kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca vajinal duş, dış gebelik gibi hayatı tehdit edebilecek ve tüplere zarar verecek bir hastalığın ihtimalini artırır. Doğum kontrol yöntemi olarak vajinal duş kullanılmamalıdır.