Yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır?
  2. Adet düzensizliğinde yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır?
  3. Beyaz akıntı yumurtlama belirtisi mi?
  4. 29 günde bir adet gören kadın ne zaman yumurtlar?

Yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır?

· Yumurtlama, kişinin bir sonraki adet kanamasından 14 gün önce gerçekleşir. Farklı bir deyişle her 28 günde bir adet gören kişinin yumurtlaması 14. günde gerçekleşir. Her 23 günde bir adet gören kişinin yumurtlaması ise 9. günde oluşur.

Adet düzensizliğinde yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır?

Bu hesaplama ile kadın 28 günde bir adet görüyorsa bundan 14 günü çıkarılır ve yumurtlama dönemi hesaplanır. Başka bir hesaplama ile 30 günde bir adet gören kadın, bu günden 14 çıkarır ve geriye kalan zaman olan 16. gün yumurtlama günü olarak bilinir.

Beyaz akıntı yumurtlama belirtisi mi?

Kuru günlerden sonra kısmen yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı kadın tarafından hissedilir. Rengi sarı ya da sar-beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir. Yumurtlama günleri, gebe kalma günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü de berraklaşır.

29 günde bir adet gören kadın ne zaman yumurtlar?

Ortalama 28 günde bir gerçekleşen âdet kanaması, her 21 ila 35 gün arasında gerçekleşebilir. Her 28 günde bir âdet gören kadınlarda yumurtlama, bir sonraki âdet kanamasının başlayacağı ilk günden önceki 14. günde gerçekleşir. Her 30 günde bir âdet gören kişilerde ise yumurtlama dönemi 16. güne denk gelir.