Bebeklerde kansızlık olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde kansızlık olursa ne olur?
  2. Bebeklerde kansızlık nelere yol açar?
  3. Bebeklere demir ilacı neden verilir?
  4. Bebeklerde demir eksikligi olursa ne olur?
  5. Bebeklerde kan yüksekliği neden olur?

Bebeklerde kansızlık olursa ne olur?

Kansızlık, her yaşta görülebilmekle beraber demir eksikliğine bağlı olarak sıklıkla çocuklarda ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda kansızlık hem fiziksel hem de zihinsel anlamda gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Önemsenmediği durumlarda tedavi yapılmazsa çocuklarda sık hastalanma ve gelişme geriliğine sebep olur.

Bebeklerde kansızlık nelere yol açar?

Demir eksikliği gelişen bebeklerde huzursuzluk, iştahsızlık ve uyku bozuklukları görülebiliyor. Büyüme ve gelişme de duraklama görülebiliyor. Anemi ilerlerse cilt renginde solukluk başlar. Bu solukluk en çok göz kapaklarının içinde, ağız mukozasında, avuç içlerinde ve tırnak yataklarında kendini gösterir.

Bebeklere demir ilacı neden verilir?

Çocuklarda demir eksikliğini tespit etmek için kan sayımı ve ferritin yani demir deposuna mutlaka bakmak gerekir. Ferritin ve hemoglobin değerinin düşük olması demir eksikliği anemisinin önemli bir göstergesidir. Demir eksikliği anemisi olan çocuğun yaşına göre demir damlası ya da şurup şeklinde verilir.

Bebeklerde demir eksikligi olursa ne olur?

Çocuklarda demir eksikliği durumunda yaygın olarak yorgunluk, iştahsızlık, saç dökülmesi, halsizlik, çok esneme ve çok uyuma ya da bazen tam tersi hırçınlık, huzursuzluk gibi belirtiler görülüyor. Zamanında tedavi edilmeyen demir eksikliği; kalp yetmezliği ve mental geriliğe yol açabiliyor.

Bebeklerde kan yüksekliği neden olur?

Anemi, tiroid hastalıkları, dış ve iç kanamalar, demir eksikliği gibi sebeplerle ortaya çıkar. Eritrosit değerlerinin fazla olması ise bazı böbrek hastalıkları, kalp ve akciğer hastalıkları gibi rahatsızlıkların belirtisi olabilir.