Lame ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lame ne için kullanılır?
  2. Lame nasıl bir renktir?
  3. Lame hangi dil?
  4. Lane ne demek çeviri?
  5. Dorel ne demek?
  6. Gold ne renk?
  7. Ekru rengi ne renk?
  8. Dore rengi ne renk?
  9. Lane ne demek Osmanlıca?
  10. Serteser ne demek?
  11. Altin renkleri nelerdir?
  12. Ekru rengi hangi renkle kombinlenir?
  13. Vizon rengi ne renk?

Lame ne için kullanılır?

Lame kelime anlamı olarak dokusunda çoğunlukla gümüş veya metal parlaklığı verilmiş deri demektir. Metal parlaklığı verilen deri veya kumaştan yapılan ayakkabı veya çantalar lame ismiyle anılırlar. ... Abiye kıyafetlerde, kemerlerde veya ayakkabılarda tercih edilen dore, özellikle siyah renkle uyumludur.

Lame nasıl bir renktir?

Lame kelime anlamı olarak dokusunda çoğunlukla gümüş ve altın renginde tel bulunan kumaş veya metal parlaklığı verilmiş deri demektir. Metal parlaklığı verilen deri veya kumaştan yapılan eşyalar da bu isimle anılırlar. Lame çanta, lame ayakkabı gibi. ... (Fransızca doré) Aslında tam olarak ne sarı ne de altın rengidir.

Lame hangi dil?

Lame, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Zehra, lame balo pabuçlarından görünecek olan ayak tırnaklarını da cilaladı.

Lane ne demek çeviri?

patika, dar yol, geçit. dar sokak, belirlenmiş dar yol/iz, kanal, mecra.

Dorel ne demek?

Dore kelimesi Türkçe'de "altın kaplamalı, altın rengi" anlamına gelir. Fransızca doré "altın kaplamalı, altın rengi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca dorer "altınlamak, altın kaplamak" fiilinden türetilmiştir. ... Geç Latince fiil Latince aurum "altın" sözcüğünden de+ önekiyle türetilmiştir.

Gold ne renk?

Onaltılı renk kodu ile gold / Altunî renk #ffd700, sarı'ın bir tonudur. RGB renk modellemesinde #ffd700; 100% kırmızı, 84.31% yeşil ve 0% maviden oluşur. HSL renk modellemesinde #ffd700; 51° (derece) tonu, 100% dogunluk ve 50% açıklık içerir. Bu rengin dalga boyu yaklaşık olarak şudur 575.64 nm.

Ekru rengi ne renk?

Ekru renk, yaygın kullanımda kirli beyaz veya kırık beyaz da denilmektedir. Biraz açık beje benzeyen sarımsı beyazdır. Ekru renk kodu: #c2b280 olan renktir.

Dore rengi ne renk?

Dore renk; sarının değişik bir tonudur. Dore renk, sarı ve altının karışımı bir renktir. Türk Dil Kurumu ise "dore" yi şu şekilde açıklamaktadır. "Altın rengi", "Bu renkte olan".

Lane ne demek Osmanlıca?

LÂNE Nedir Anlami LÂNE: f. Yuva, ev.

Serteser ne demek?

(ﺳﺮﺗﺴﺮ) zf. (Fars. ser “baş” ve tā > te edatı ile ser-te-ser) Baştan başa, hepsi, ser-tâ-ser: Tuttu cihânı serteser envâr-ı Mustafâ / Çün kim belirdi dünyâda âsâr-ı Mustafâ (Süleyman Çelebi). Bir hilyesi var ki muhtasardır / Amma sözü serteser güherdir (Ziyâ Paşa'dan).

Altin renkleri nelerdir?

Altın Renkleri ve Ayarları Nedir ?
  • Altın, rengi parlak sarı, kolayca şekil verilebilen, oksitlenmeyen ve ticari değeri yüksek olan bir madendir. ...
  • Altının saf haline kuyumculukta “has” denir. ...
  • Altına başlıca dört renk vermek mümkündür.
  • Beyaz altın.
  • Kırmızı (pembe) altın.
Daha fazla öğe...

Ekru rengi hangi renkle kombinlenir?

Ekru ile Uyumlu Renkler Ekru renk yumuşak ve kadifemsi bir renk tonudur. Bu nedenle birçok renge uyum sağlar diyebiliriz. Ekru renk ile etkili ikili kombinler yapılabileceği gibi siyah-gri, lacivert-gri gibi koyu renk kombinlerde kombine aydınlık ve ferahlık vererek de şık kombinler yapılmaktadır.

Vizon rengi ne renk?

Bu renk kahverenginin değişik bir tonudur. Kahverengi değildir griye kaçan ama içinde kızılımsı tonlar da bulunan çok özel bir renktir. Koltuk modellerinde ağırlıklı olarak kullanılır.