Oruçluyken dudağa krem sürülür mu?

İçindekiler:

  1. Oruçluyken dudağa krem sürülür mu?
  2. Ayağa krem sürmek orucu bozar mı?
  3. Burun içine sürülen krem orucu bozar mı?
  4. Oruç tutarken krem sürmek orucu bozar mı?
  5. Çatlayan dudağa krem sürmek orucu bozar mı?
  6. Dudağa uçuk kremi sürmek orucu bozar mı?
  7. Oruçluyken ağrıyan yere krem sürülür mü?
  8. Buruna vazelin sürmek orucu bozar mı?
  9. Ağrı kesici krem sürmek orucu bozar mı?
  10. Viks koklamak orucu bozar mı?
  11. Eline krem sürmek orucu bozar mı?

Oruçluyken dudağa krem sürülür mu?

Krem sürmek, makyaj yapmak veya yaptırmakla oruç bozulmaz. Ağız dışındaki bölgelere uygulanan hiçbir makyajla oruç bozulmaz. Ancak dudağa sürülen ruj, yalanarak ağızdan içeri girip tadı mideye ulaşırsa orucu bozar. Aksi takdirde bozmaz .

Ayağa krem sürmek orucu bozar mı?

Diğer taraftan gerçekleşen bu işlem, yeme içme anlamına gelmemektedir. Yani vücuda sürülen merhem, krem veya yağ vücuda beslenme amaçlı olarak alınmamaktadır. Bu sebeple, deri üzerine sürülen merhem, krem, yağ ya da yapıştırılan ilaçlı bantlar kesinlikle orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Burun içine sürülen krem orucu bozar mı?

Vücuda ağızdan ya da burundan gıda alınmasının yanında, vücuda enjekte edilen ilaçlar da aynı şekilde mecburi de olsa orucu bozar. Ancak oruçlu iken krem sürmek, merhem ve ilaçlı bantları cildimize yapıştırmak orucu bozmamaktadır ve kazası/kefareti gerekmemektedir.

Oruç tutarken krem sürmek orucu bozar mı?

Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu işlem, yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz.

Çatlayan dudağa krem sürmek orucu bozar mı?

Krem sürme işlemi, cilt yüzeyinde gerçekleşmesi nedeniyle çok aşırı orucu bozan durumlar arasında yer almamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yer alan bilgilere göre krem sürmek ve makyaj yapmak orucu bozmaz. Fakat sürülen rujun dudaktan yalanıp, tadının alınması durumunda orucu bozma ihtimali vardır.

Dudağa uçuk kremi sürmek orucu bozar mı?

40- Çatlak dudağa veya eldeki yarığa krem, tentürdiyot, kolonya veya oksijenli su sürmek (Açık yaraya sürülen merhemin, içeri sızdığı iyi bilinmedikçe orucu bozmadığı, S. Ebediyye'de bildirilmektedir.

Oruçluyken ağrıyan yere krem sürülür mü?

Diğer taraftan gerçekleşen bu işlem, yeme içme anlamına gelmemektedir. Yani vücuda sürülen merhem, krem veya yağ vücuda beslenme amaçlı olarak alınmamaktadır. Bu sebeple, deri üzerine sürülen merhem, krem, yağ ya da yapıştırılan ilaçlı bantlar kesinlikle orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Buruna vazelin sürmek orucu bozar mı?

Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla burun damlası orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Ağrı kesici krem sürmek orucu bozar mı?

Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz.

Viks koklamak orucu bozar mı?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Kolonya, parfüm ve krem yemek ve içmek sınıfına dahil olmadığımdam orucu bozmazlar.

Eline krem sürmek orucu bozar mı?

KREM SÜRMEK ORUCU BOZAR MI? ... Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz.