Hardal nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Hardal nedir ne işe yarar?
  2. Hardal sos neye kullanılır?
  3. Hardal neden acı olur?
  4. Siyah hardal tohumu nasıl kullanılır?

Hardal nedir ne işe yarar?

Hardal, zengin bir A vitamini kaynağıdır, Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığına iyi gelir. Kas ağrıları, hardal tüketerek savaşabileceğiniz problemlerden bir başkasıdır. Hardalın faydaları arasında, kas spazmlarını rahatlatma ve romatizmaya iyi gelme de yer almaktadır.

Hardal sos neye kullanılır?

Hardal kırmızı et veya tavuk etini marine etmek için iyi bir tercihtir. ... Hardal sandviçlerde ve hamburgerlerde de sos olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Bunun yanında, Hint mutfağında ve vejetaryen yemek tariflerinde çok tercih edilen hardal, sebzelere lezzet vermek amacıyla diğer baharatlar ile birlikte kullanılır.

Hardal neden acı olur?

Hardalın acılığı, üretiminde kullanılan tohuma bağlıdır. Ne kadar çok kahverengi hardal tohumu kullanılırsa, elde edilen hardal o kadar acı olur.

Siyah hardal tohumu nasıl kullanılır?

Hardal tohumu yemeklerde nasıl kullanılır diyorsanız işiniz oldukça kolay olacak. Hardal tohumundan yaklaşık 1 kaşık alın ve bir cezve içinde haşlayın. Haşlanan hardal tohumunu salata ya da yemeklerde kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem hoş bir tat elde ederseniz hem de yemeklerin sindirimini kolaylaştırmış olursunuz.