Rafa kaldırmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Rafa kaldırmak ne demek?
  2. Tulum hangi yöreye aittir?
  3. Müzik aleti olan Mey nedir?
  4. Meylere ne demek?
  5. Esrik kelimesinin anlamı nedir?
  6. Bir Faslı Hazan ne demek?

Rafa kaldırmak ne demek?

Rafa Kaldırmak deyiminin anlamı:Bir iş üzerinde artık durmamak, o işi kenara itmek, ihmal etmek. ➡Rafa Kaldırmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Bizim dosyayı yine rafa kaldırmışlar.

Tulum hangi yöreye aittir?

Tulum, Anadolu'nun kuzeydoğusunda Rize, Artvin ve Gümüşhane'de kullanılan nefesli bir halk çalgısı. Balkan yarımadası ve İskoçya'da kullanılan gaydadan en önemli farklı pes sesleri kontrol edebilen boruya sahip olmamasıdır.

Müzik aleti olan Mey nedir?

Balaban, Mey veya Duduk, Güney Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinin birçoğunda kullanılan nefesli çalgılar grubuna ait bir çalgıdır. 9-10 adet ses perdeli olanları Azerbaycan ve Türkistan'da kullanılmaktadır. Gürgen, ceviz, erik ve benzeri sert ağaçlardan yapılanları varsa da en makbulü kayısı ağacından yapılanıdır.

Meylere ne demek?

Mey kelimesi Türkçe'de "mayalanmış içki, şarap" anlamına gelir. Farsça may مى z "mayalanmış içki, şarap" sözcüğünden alıntıdır. ... Bu sözcük Soğdca aynı anlama gelen maδu sözcüğü ile eş kökenlidir. Soğdca sözcük Avesta (Zend) dilinde maδa "baldan yapılan bir tür mayalanmış içki" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Esrik kelimesinin anlamı nedir?

Delimsek, delişmen. Sarhoş. Ekinlerin çok büyüyerek dik duramaz hale gelmesi.

Bir Faslı Hazan ne demek?

FASL-I HAZÂN: Sonbahar, güz.