Ayak Ponzası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ayak Ponzası ne işe yarar?
  2. Ponza pedi nedir?
  3. Ayak törpüsü ne işe yarar?
  4. Topuk Ponzası nasıl kullanılır Gratis?
  5. Ponza taşı ne sıklıkla kullanılır?
  6. Ponzalı topuk törpüsü nasıl kullanılır?
  7. Beyaz Pomza taşı ne işe yarar?
  8. Ponza taşı zararlı mı?
  9. Topuk çatlaklarına ne yapmamız lazım?

Ayak Ponzası ne işe yarar?

Ponza taşı, topuklarınızdaki çatlakları gidermek ve pedikür yaparken ayaklarınızdaki ölü derileri gidermek için kullanılan bir doğal taştır.

Ponza pedi nedir?

Ponza taşı; lav ateşlerinin en üst tabaka ve kısmında oluşum gösteren cam maddelerinin birleştirilmesi ve işlenmesi ile oluşturulmuş doğal bir taş ve bakım ürünü olarak adlandırılmaktadır. Ponza taşı ürünleri aynı zamanda; topuk taşı, ayak taşı isimleriyle de adlandırılmaktadır.

Ayak törpüsü ne işe yarar?

Ayağın alt kısmındaki kuru, sert ve deforme olmuş derinin yumuşak hareketlerle arındırılması için kullanılan ayak törpüsü, düzenli kullanım ile yumuşak ayak tabanlarına sahip olmanızı sağlar.

Topuk Ponzası nasıl kullanılır Gratis?

Ayakların ılık suda bekletilmesini takiben ponza taşı kullanılacaksa, suyun içine aspirin atıldıktan sonra vazelin de karıştırılabiliyor. Ayaklar, homojen olacak şekilde karıştırılmış ılık suda yaklaşık 15 dakika bekletilir. Daha sonra ponza taşı ile ayak tabanı ve topuklar törpülenir.

Ponza taşı ne sıklıkla kullanılır?

Bastırmadan ve dairesel hareketlerle uygulandığında bacaklardaki batık ve kıl dönmelerini giderir. -Koltuk altı kararmasını gidermek için de haftada bir ponza taşı kullanabilirsiniz.

Ponzalı topuk törpüsü nasıl kullanılır?

Ponza taşı ya da diğer adı ile topuk taşını dairesel hareketleri ile uygulayın. 30 ila 35 saniye boyunca sorunlu olan bölgeyi ovalamanız yeterlidir. Uygulama bitiminde ise ayaklarınızı yıkayıp kurulayıp nemlendirici tatbik edebilirsiniz.

Beyaz Pomza taşı ne işe yarar?

İyi kalitede olanları genelde beyazdır. Ponza taşı ne işe yarar? Ponza taşı, genelde topuk bölgesinde kullanılır. Amacı, bu bölgelerde oluşan çatlakları gidermektir.

Ponza taşı zararlı mı?

Daha fazla sertleşmiş derinin üretilmesi çatlakların artmasına ve derinleşmesine sebep olur. Ayrıca ponza taşını nemli ve ıslak bir ortamda bırakmak, ponza taşının üzerine yerleşen ölü derilerin bakteriye dönüşmesine sebep olur. Farkında olmadan bir sonraki kullanımda mantar enfeksiyonuna sebebiyet verilebilir.

Topuk çatlaklarına ne yapmamız lazım?

Topuğunuzda meydana gelen çatlaklar sizi rahatsız ediyorsa; ılık suyun içerisine bir miktar limon suyu ilave edin ve ayaklarınızı bu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından ponza taşı yardımıyla topuğunuzu fırçalayın. Son olarak ise ayaklarınızı temiz su ile yıkayın ve havlu yardımıyla kurutun.