Eşölçülemezlik nedir?

İçindekiler:

  1. Eşölçülemezlik nedir?
  2. Bilimsel Devrim neyi ifade eder?
  3. Devrimci bilim anlayışı nedir?
  4. Bilim öncesi dönem nedir?
  5. Normal bilim ne demek?

Eşölçülemezlik nedir?

Eşölçülemezlik, metodolojik ve ontolojik içerimleri bir yana bırakılarak kısmi bir çeviri problemi olarak tanımlanır. Kuhn bu yeni dönemde, ele aldığı felsefe problemlerini dile ilişkin problemler olarak yeniden tanımlar ve bu problemlere yine dil içerisinden yanıtlar arar.

Bilimsel Devrim neyi ifade eder?

Bilimsel devrim modern bilimin temelini oluşturmuş, bilim tarihinin erken çağdaş döneminden beridir süregelen matematik, fizik, gökbilim, biyoloji, tıp ve kimya dallarında yaşanan düşünce ve doktrin devrimleridir. Rönesans döneminde Avrupa'da filizlenen dönüşüm bugün de devam etmektedir.

Devrimci bilim anlayışı nedir?

Kuhn'un ifadesiyle; bilimsel devrimler eski bir bilim yapma geleneğinin yenisiyle değiştirilmesidir. Karşıt bilim görüşleri arasındaki seçim büyük ölçüde sosyal, toplumsal ve psikolojik bir süreçtir ve bilginin temeldeki evrensel niteliğinin öznel yanını oluşturur.

Bilim öncesi dönem nedir?

Bilim öncesi dönem bir hazırlık dönemidir. Bu dönemde araştırmacılar hangi olay veya olguların açıklamaya ve incelemeye değer olduğu, hangi yöntemi kullanmaları gerektiği ve hangi gözlemlerin önemli olduğu konusunda görüş ayrılığı içindedirler.

Normal bilim ne demek?

Normal bilim; geçmişte kazanılmış bir ya da birkaç bilimsel başarı üzerine sağlamca oturtulmuş bilimsel araştırmalar dizgesi.