Yaz aylarında neden yağmur yağmaz?

İçindekiler:

  1. Yaz aylarında neden yağmur yağmaz?
  2. Kar nedir nasıl oluşur?
  3. Kar yağdığında hava neden soğuk olur?
  4. Kar yağınca hava neden ılık olur?
  5. Hava neden beyaz olur?
  6. Gök gürültülü kar yağışı olur mu?
  7. Orajlı gün ne demek?

Yaz aylarında neden yağmur yağmaz?

Nem oranıda azdır. Yazın buharlaşma yaşanmaz. Biliyorsunuz yağmur buharlardan oluşur. Ve gökyüzüne buhar gitmediği için yağmur yağmaz.

Kar nedir nasıl oluşur?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir.

Kar yağdığında hava neden soğuk olur?

Yeryüzüne düşerken ise, kar taneleri dışarıya ısı verir. Karlar erimeye başlarken ise, güneş açmış olsa dahi, hava soğumaya başlar. Bunun nedeni ise, buzların erirken dışarıdan ısı almasıdır.

Kar yağınca hava neden ılık olur?

Kar yağarken havanın ısınması kısmen doğru bilgidir. Kar başlamadan önce yeryüzünden bir miktar suyun buharlaşıp yağışa dönüşmesi gerekir. Bu buharlaşma havanın ısınması ile gerçekleşir. ... Bu değişik faz değişimlerinden açığa çıkan gizli ısılar az da olsa havanın ısınmasına neden olmaktadır.

Hava neden beyaz olur?

Bulutlar hava ve su içerir; her ikisi de şeffaf olduğu için ışığı emmezler. Bu nedenle beyaz görünmeleri ilginç gelebilir. ... Yani bulutun rengi aslında ışığın ona verdiği renklerin karışımıdır. Gün ışığı genelde beyaz olduğu için bulutları beyaz görürüz.

Gök gürültülü kar yağışı olur mu?

Kar yağarken gök gürültüsü olayı genellikle denize kıyısı olan bölgelerde yaşanır. Bu durum için deniz üzerinde aşırı soğuk havanın olması gerekir. ... Yükselen hava bulut içerisinde küçük dolu tanelerine dönüşüyor. Bu dolular bulutun içinde bulunan buz parçalarıyla elektriksel etkileşime geçince gök gürültüsü oluşturuyor.

Orajlı gün ne demek?

Oraj ya da gök gürültülü fırtına, çoğunlukla şimşek ve gök gürültüsü ile yağmur veya dolu eşliğinde görülen bir hava olayı. Meteorolojide İngilizce thunderstorm kavramından oluşturulmuş TS kısaltması ile gösterilir. Oraja kümülonimbüs bulutları neden olur.