Beşiktaş namağlup hangi yıl şampiyon oldu?

İçindekiler:

  1. Beşiktaş namağlup hangi yıl şampiyon oldu?
  2. Namağlup şampiyon ne demek?
  3. Fenerbahçe ne zaman namağlup şampiyon oldu?
  4. Beşiktaş en fazla kaç puanla şampiyon oldu?
  5. Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ulusal organizasyonlarda Fenerbahçe ilk Türkiye şampiyonluğunu hangi sezon kazanmıştır?

Beşiktaş namağlup hangi yıl şampiyon oldu?

Beşiktaş, 1991-92 sezonunda Türkiye 1. Futbol Ligi'ni namağlup şampiyon bitirerek, ligde namağlup şampiyon olan tek takım olmuştur. Federasyon Kupası'nda yarı finalde Trabzonspor'a, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda da ilk turda PSV'ye elenmiştir.

Namağlup şampiyon ne demek?

namağlup ne demek? Mağlup olmamış, hiçbir yenilgi almamış. Türkiye liginde namağlup şampiyon olan ilk ve tek takım Beşiktaş'tır.

Fenerbahçe ne zaman namağlup şampiyon oldu?

Fenerbahçe (futbol takımı) 1958-59 sezonunda, son kez düzenlenen İstanbul Ligi 16. şampiyonluğuna namağlup ulaştı ve 1904'ten beri düzenlenen İstanbul Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım oldu.

Beşiktaş en fazla kaç puanla şampiyon oldu?

Sarı-lacivertli ekip, 3 puanlı sistemde 1988-1989 sezonunda 36 maçta 93 puan toplayarak rekor kırdı. Lig tarihinde yenilgisiz tek şampiyon Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, 1991-1992 sezonunda 30 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik alırken, sahadan hiç yenilgiyle ayrılmayarak tarihi bir şampiyonluğa imza attı.

Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ulusal organizasyonlarda Fenerbahçe ilk Türkiye şampiyonluğunu hangi sezon kazanmıştır?

Türkiye Futbol Birinciliği Şampiyonluğu Fenerbahçe, 1932-33 sezonunda Türkiye Futbol Birinciliği'ni kazanarak ilk kez Türkiye şampiyonu oldu.