Bilgem ne yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgem ne yapar?
  2. Tübitak Bilgem kamu kuruluşu mu?
  3. Tubitak hafta sonu açık mı?
  4. Tübitak Bilgem ne zaman kuruldu?
  5. Bilgem Projesi Nedir?
  6. Tübitak Kamu SM ne demek?
  7. Tübitak SAGE nereye bağlı?
  8. Bilgem tarafından geliştirilen hangi cihaz NATO patentine sahip?
  9. Uekae ne zaman kuruldu?
  10. Mamsis nedir?
  11. Bilgem Başkanı kim?
  12. Kamu SM ne işe yarar?
  13. Kamu SM sertifika yenileme nasıl yapılır?

Bilgem ne yapar?

BİLGEM'in temel faaliyetlerini Araştırma-Geliştirme, Test ve Değerlendirme, Prototip Üretimi ve Eğitim oluşturmaktadır. ... BİLGEM'in geliştirmiş olduğu teknolojik çözümler ülke sınırlarını aşarak NATO ülkeleri ve birçok Avrupa ve Asya ülkeleri tarafından kullanılmaktadır.

Tübitak Bilgem kamu kuruluşu mu?

Bu arada 1993 yılından itibaren Popüler Bilim kitapları basılmaya başlanmıştır....
TÜBİTAK
Kuruluş17 Temmuz 1963
TürBilim ve teknoloji
MerkezAnkara
BaşkanHasan Mandal
3 satır daha

Tubitak hafta sonu açık mı?

Çalışma saatleri: Hafta içi 08:30-17:20, Cumartesi 10:00-17:00 (Satış ofisi öğle arasında hizmet vermektedir.) Çalışma saatleri: Hafta içi 10:00-12:00 ve 13:30-16:30 (Satış ofisi Cuma günleri 15:00'e kadar hizmet vermektedir.)

Tübitak Bilgem ne zaman kuruldu?

1994 TÜBİTAK BİLGEM/Kuruluş tarihi

Bilgem Projesi Nedir?

BİLGEM UEKAE, bir TÜBİTAK araştırma merkezi olarak, yazılım teknolojileri, veri güvenliği, optik ve (mikro)elektronik alanlarında ileri teknoloji araştırma ve ürün geliştirmede kendisini kanıtlamış bir kurumdur.

Tübitak Kamu SM ne demek?

Türkiye'nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı olan Kamu SM, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa uygun olarak kurulmuş ve işletilmektedir. TÜBİTAK UEKAE, bilgi güvenliği ve elektronik imza teknolojilerindeki yetkinliğinden dolayı Kamu Sertifikasyon Merkezi'ni oluşturmakla görevlendirilmiştir.

Tübitak SAGE nereye bağlı?

TÜBİTAK SAGE SAGE Ankara'da Lalahan, Beşevler ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmak üzere üç yerleşkede çalışmalarını sürdürmektedir.

Bilgem tarafından geliştirilen hangi cihaz NATO patentine sahip?

KAYC-S/N, EKMS-308F standardı ile tanımlanan arayüz ve protokollerle aldığı kriptografik anahtarlar ile verileri, şifreli olarak saklama, taşıma ve NATO envanterindeki çeşitli anahtar yükleme/uç kripto cihazlarına aktarma özelliklerine sahip kriptografik bir cihazdır.

Uekae ne zaman kuruldu?

1994 TÜBİTAK BİLGEM/Kuruluş tarihi

Mamsis nedir?

Milli Askeri Mesajlaşma Sistemi (MAMSİS ), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dahilinde stratejik, operatif ve taktik sahada mesajlaşma gereksinimlerinin kesintisiz olarak tek bir müşterek sistemle hızlı, doğru ve güvenli olarak karşılanmasını sağlayan ürün ailesidir.

Bilgem Başkanı kim?

Arif ERGİN Atandı TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Merkez Başkanlığı'na Prof.Dr. A. Arif ERGİN atandı.

Kamu SM ne işe yarar?

Kamu SM, kişilerin kimlik doğrulamasını sağlayıcı nitelikli sertifikasyon servislerde, elektronik belgelerin, elektronik veri ve donanımların güvenilirlik ve güvenliğini sağlayıcı hizmetlerde uzmanlaşmıştır. ... Kamu SM tarafından sağlanan ürün ve hizmetler UEKAE Açık Anahtar Altyapısına (MA3) dayanmaktadır.

Kamu SM sertifika yenileme nasıl yapılır?

Yenileme Süreci Kurum sorumlusu Kurumsal Ek Başvuru Sürecini işleterek Kamu SM'ye yenileme talebinde bulunur. Kamu SM, talep üzerine, süresi dolan sertifika sahiplerine içeriğinde başvuru parolası ve bağlantı bulunan bir e-posta gönderir. Bu bilgilerle sertifika sahibi, elektronik ortamdaki başvuru formuna erişir.