Vasi tayin edilen kişi vekalet verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Vasi tayin edilen kişi vekalet verebilir mi?
  2. Vasi kim olabilir?
  3. Kimler vasi tayin edilir?
  4. Anne baba vasi olabilir mi?
  5. Vasi kararı ne kadar süre geçerlidir?
  6. Vasi defter tutmazsa ne olur?
  7. Vasi davası ne zaman sonuçlanır?
  8. Engelli raporu hangi araçlarda geçerli?

Vasi tayin edilen kişi vekalet verebilir mi?

Bu kapsamda vasi avukata vekalet verebilir mi sorusu gündeme gelmektedir. Bu konu Yargıtay kararlarında yer almış ve Yargıtay vasinin, vesayet görevi icra ettiği kişi adına avukata vekalet veremeyeceğini söylemektedir.

Vasi kim olabilir?

Hâkim haklı sebepler engellemedikçe vesayet altına alınacak kişinin öncelikle eşini veya yakın kan ve kayın hısımlarından birini vasi tayin eder. ... Yine haklı sebepler engel olmadıkça vasiliğe, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana babasının gösterdiği kimse atanır.

Kimler vasi tayin edilir?

İşlerini idare etmekte zorlanan ve bu durumunu mahkemeye kanıtlayabilen kimselerin vasi talebi davası işleme alınır. Herhangi bir bağlayıcı durum sebebiyle, işlerini ve mallarını kontrol altına almakta güçlük çeken ve bu durumunu kanıtlayabilen her yetişkin birey, vasi talep etme hakkı bulunmaktadır.

Anne baba vasi olabilir mi?

Reşit olmayan küçüklerin normal şartlarda kanuni temsilcisi velidir. ... Anne ve babası vefat eden çocuklara aile hukuku mevzuatı çerçevesinde vasi atanması bu kapsama girmektedir.

Vasi kararı ne kadar süre geçerlidir?

Vasi tayin edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemeleri yetkilendirilir. Vasi olarak atanan kişi, vasilik görevinin kendisine tebliğ edilmesinin ardından, 10 gün içinde vasilik hakkından vazgeçme hakkını kullanabilir. Vasilik sadece 2 sene boyunca atanır ve eğer istenirse 2 sene daha uzatma hakkı vardır.

Vasi defter tutmazsa ne olur?

Vesayet altındaki kişinin malvarlığı yoksa, aynı süre içinde, durum vesayet makamına yazılı olarak bildirilir. Bu halde defter tutulmaz. ... Belirlenen süreler içinde defter tutulmaz veya tamamlanmazsa vasi, Türk Medenî Kanununun 483 üncü maddesi hükümlerine göre vesayet makamı tarafından görevinden alınır.

Vasi davası ne zaman sonuçlanır?

14 gün içerisinde vasilik görevine itiraz olmaması durumunda karar kesinleşir.

Engelli raporu hangi araçlarda geçerli?

İndirim kapsamında binek otomobil ve panelvan dışında ayrıca pikap, arazi aracı ve ATV gibi araçlar alınabilir. Bu araçlar dışında eşya taşımak için dizayn edilen ve 2.8 altında motor hacmi bulunan kamyonet, pikap ve panelvan gibi araçlarda ÖTV indiriminden yararlanır.