Keçe Nedir Nerelerde Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Keçe Nedir Nerelerde Kullanılır?
  2. KECE anlami nedir?
  3. Keçe gibi saç ne demek?
  4. Çoban ne giyer?
  5. Çoban Kabanına ne denir?
  6. Çoban Montuna ne denir?
  7. Kepenkler ne demek?
  8. Daraba ne demek?
  9. Pencere Panjur ne işe yarar?
  10. Panjur ne demek TDK?

Keçe Nedir Nerelerde Kullanılır?

Sağlıklı ve bakteri tutmayan yapısından dolayı ambalajlama sektöründe en fazla da medikal malzemelerin paketleme işlerinde ince dansiteli keçeler kullanılır. Araba sanayi, otomotivde araç içi ses ve ısı yalıtımı için kullanılır. Herkesin aşina olduğu bagaj altı döşemesi ve motor kaputu altı yalıtımı olarak kullanılır.

KECE anlami nedir?

a. 1. Yapağı veya keçi kılının dokunmadan yalnızca dövülmesiyle elde edilen kaba kumaş: “Belki on aile keçelerden, kilimlerden çergelerini meyve ağaçlarının altlarına kurdular.” -Ö.

Keçe gibi saç ne demek?

Keçe gibi saç: Karma karışık, kirden yapış yapış olmuş saç.

Çoban ne giyer?

Omuzlarına aldıkları dikişsiz, kolsuz, keçeden üstlük olan kepenek giyerler. Çobanın yaşama şartları her mevsime göre değişir.

Çoban Kabanına ne denir?

Çobanın başındaki örtüye “kalpak” veya “kavel” denir.

Çoban Montuna ne denir?

Kepenek, çobanların omuzlarına aldıkları dikişsiz, kolsuz, keçeden üstlük. Boyun ve baş dışında vücudu örter.

Kepenkler ne demek?

Genellikle dükkanların vitrin veya kapı gibi giriş yerlerini korumak için kullanılan, birçok çeşidi olan saç, demir veya sertleştirilmiş çelik gibi malzemelerden yapılmış koruma çiti. Günümüzde kepenkler uzaktan kumandalı ve motorlu üretilerek kullanımı kolaylaştırılmıştır.

Daraba ne demek?

1. Tahta perde, tahta bölme. 2. Dükkân kepengi.

Pencere Panjur ne işe yarar?

Panjur ne işe yarar? Kış mevsiminde soğuktan korur. Yaz mevsiminde güneş ışınlarından korur. Alüminyum poliüretan dolgulu lameller sayesinde ses ve ısı izolasyonu sağlar.

Panjur ne demek TDK?

a. Güneşi ve rüzgârı önlemeye, ışığı azaltmaya yarayan, açılır kapanır dar ve yatay tahtadan, plastikten veya metal gereçlerden yapılmış, pencereye takılan kapatma düzeneği: “Açsam sonra tek panjuru / Yıllar yılı kapalı” -B. Necatigil.