Levotiron ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Levotiron ilacı nedir?
  2. Levotiron nedir ne işe yarar?
  3. Tiroid ilacı unutulursa ne yapılır?
  4. Tiroit düşüklüğü kilo aldırır mı?

Levotiron ilacı nedir?

LEVOTİRON; - normal tiroid fonksiyonu olan hastalarda iyi huylu guatrı tedavi etmek için, - cerrahi sonrasında guatrın nüksetmesini önlemek için, - tiroid bezi yeteri kadar çalışmadığında, doğal tiroid hormonlarının işlevini yerine getirmek için ve - tiroid kanseri olan hastalarda tümörün büyümesini baskılamak için ...

Levotiron nedir ne işe yarar?

EUTHYROX'un içeriğinde bulunan levotiroksin etken maddesi, tiroid bezinin hastalıklarında ve işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılan sentetik bir tiroid hormonudur. Etkisi tiroid tarafından salgılanan doğal hormonlar ile aynıdır. - tiroid kanseri olan hastalarda tümörün büyümesini baskılamak için kullanılır.

Tiroid ilacı unutulursa ne yapılır?

Bu nedenle doğru olan, öncelikle ilacı aksatmamaktır. Ancak unutulursa hatırlandığında alınmalıdır. Ancak tok karnına alındığında ilacın yaklaşık yarısı emilebilmektedir. Ayrıca ilaç aksatıldıysa bu durum doktora mutlaka bildirilmelidir.

Tiroit düşüklüğü kilo aldırır mı?

Eğer tiroid bezi yeterli hormon üretmiyorsa ( hipotiroidi); hareketlerde yavaşlama, depresyon, yorgunluk, kuru cilt ve saç, kabızlık, kas krampları veya kilo alımı olabilir.