Takograf cihazı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Takograf cihazı ne işe yarar?
  2. Takometre nedir nasıl kullanılır?
  3. Manyetik saat nedir?
  4. Mekanik otomatik saat nasıl çalışır?
  5. Zemberekli saat ne demek?
  6. Saat mekanizması nasıl çalışır?

Takograf cihazı ne işe yarar?

Takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazıdır.

Takometre nedir nasıl kullanılır?

Takometre – Takimetre – Tachymeter En basit örnekle saatin kronografı aracın hareketiyle başlatılır ve yol üzerinde 1 km sonraki bir işarette durdurulur. Kronografın durdurulduğu pozisyonda ibrenin takimetre skalasında gösterdiği rakam aracını hızını belirtmektedir.

Manyetik saat nedir?

Mekanik saat, dijital saatlerin aksine analog olarak zamanı hesaplamaya yarayan saatlerdir. Geçmişten günümüze saat geleneğinin en değişmeyen türlerinden bir tanesidir de diyebiliriz.

Mekanik otomatik saat nasıl çalışır?

Günümüzde en popüler mekanik saatler arasında, otomatik sarma saatleri olarak bilinen otomatik saatler bulunur. Modern otomatik saatler, saatin ana yayını saran yarı dairesel bir rotoru çevirmek için kullanıcının kolunun doğal hareketini kullanır ve manuel sargıyı gereksiz hale getirir.

Zemberekli saat ne demek?

Zemberek, saat yapımcılığında ve mekanik makinelerin yapımında kullanılan, bir merkezden hareketle kendi üzerine sarılan çelik uzun şeritten oluşan bir çeşit yaydır. Kinetik enerjiyi depolamak için önceki yüzyıllarda kullanılan tek araçtı. Zemberek, kapılara takılan bir çeşit yaylı kapama düzeneği.

Saat mekanizması nasıl çalışır?

Mekanik saatin çalışma sistemi temel olarak şöyledir; ana zemberek sıkıştırılarak enerji üretilir. Bu enerji, zembereğin üzerinde bulunan balans çarkını döndürür. Balans çarkı dönerken eşapman dişli takımını hareket ettirir. Böylece saniye, dakika ve saati gösteren sistem işlemeye başlar.