ASELSAN ölümleri nedir?

İçindekiler:

  1. ASELSAN ölümleri nedir?
  2. Burhanettin Volkan kimdir?
  3. Erdem Uğur Kimdir?
  4. ASELSAN mühendisleri neden öldü?
  5. Hüseyin Başbilen ne zaman öldü?
  6. Zafer Oluk kimdir?
  7. Aselsan mühendisi ne iş yapar?
  8. Aselsan mühendisleri hangi tarihte öldürüldü?
  9. Mühendislikler nelerdir?
  10. ASELSAN da kimler çalışabilir?

ASELSAN ölümleri nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savunma teknolojilerini üreten ASELSAN, ilki 2006'da başlayan faili meçhul mühendis ölümleri ile bugüne kadar sürecek bir sır perdesinin başrolü haline geldi. 15 yıl öncesinden bugüne kadar 8 mühendis şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Burhanettin Volkan kimdir?

Hacettepe ÜniversitesiBilgisayarMühendisliği'nde okuyan Burhaneddin Volkan 2005'te üniversiteyi bitirdiği yıl işe başladığı Aselsan'da iki yıl Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde çalıştı. Sekiz mühendis arasında en başarılı ikinci isimdi.

Erdem Uğur Kimdir?

İzmirli ve bekar olduğu bildirilen mühendis Erdem Uğur'un, manyetik alan konusunda uzman olduğu öğrenildi. Şahsın ikametinde yalnız yaşadığı kaydedildi. Yapılan incelemelerin ardından mühendis Erdem Uğur'un cenazesi savcının talimatıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ASELSAN mühendisleri neden öldü?

'de ise, ODTÜ mezunu ASELSAN mühendisi Mülsem Ünal, aracında ölü olarak bulundu. Otopsi sonucunda, 30 yaşındaki mühendisin kafasından aldığı tek kurşunla öldüğü belirlendi. Raporda intihar ettiği yazıldı. ... ASELSAN mühendisi Yançeken'in ölümünün ardından psikolojik sorunları olduğu iddia edildi.

Hüseyin Başbilen ne zaman öldü?

ASELSAN'da kritik projeler üzerinde çalışan Hüseyin Başbilen'in ardından ölümler peş peşe geldi: * 4 Ağustos 2006'da ASELSAN'da görevli mühendis Hüseyin Başbilen boğazı ve bilekleri kesilmiş halde ölü bulundu. * 'de ASELSAN'da görevli mühendis Halim Ünal, kafasından tek kurşunla vurulmuş olarak bulundu.

Zafer Oluk kimdir?

Fen lisesini bitirdikten sonra Türkiye 85'ncisi olarak kazandığı ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Zafer Oluk, asteğmen olarak askerlik görevini yaptığı İstanbul'da terhisine 74 gün kala trafo bakımı yaparken elektrik çarpması sonucu şehit oldu.

Aselsan mühendisi ne iş yapar?

Asıl görevi Türk silahlı kuvvetleri için elektronik teknolojileri üretmek olan Aselsan, aşağıdaki alanlarda faaliyet göstermekte: Elektronik, Elektro – optik ve mekanik teknolojiler, Bilgisayar destekli geliştirme ve üretim altyapısı.

Aselsan mühendisleri hangi tarihte öldürüldü?

5 Ağustos 2006'da, şirketin Milli Tank Projesi'nde görevli Mühendis Hüseyin Başbilen, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. İşe gitmek üzere evden çıktıktan sonra, aracı evinden 50 metre uzakta bulunan Başbilen, boğazı ve bilekleri kesik halde bulundu. Aracın kapıları kilitli el freni çekikti.

Mühendislikler nelerdir?

Başlıca Mühendislik Dalları Nelerdir ?
  • Makine Mühendisliği. ...
  • Elektrik Mühendisliği. ...
  • İnşaat Mühendisliği. ...
  • Uzay Mühendisliği. ...
  • Nükleer Enerji Mühendisliği. ...
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği. ...
  • Biyomedikal Mühendisliği. ...
  • Kimya Mühendisliği.
Daha fazla öğe...

ASELSAN da kimler çalışabilir?

Lise / Ön Lisans Mezunu Olan Adaylar İçin İşe Alım Kriterleri. Teknisyen / Yönetici Asistanı / Büro Personeli / Öğretmen (Teknik Öğretmenlik Bölümleri Hariç) / Aşçı görev tanımları için yönergeler gereği gerekli olan sınav uygulamalarından başarılı olan adaylar değerlendirmeye alınmaktadır.