Bilgisayarın kullanım amaçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bilgisayarın kullanım amaçları nelerdir?
  2. Bilgisayar kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
  3. Zeki Türkçe kökenli mi?
  4. Eski Türkçede zeki ne demek?
  5. Zeki kuranda geçiyor mu?
  6. Zeki ismi ne anlama gelir?
  7. Zeki nedir sözlük anlamı kısaca?

Bilgisayarın kullanım amaçları nelerdir?

Giriş/Çıkış bir bilgisayarın dış dünyadan veri alışverişinde bulunmak için kullandığı araçtır. Yaygın olarak kullanılan giriş birimleri arasında klavye ve fare, çıkış için ise monitör, hoparlör ve yazıcı sayılabilir. Sabit ve optik diskler ise her iki görevi de üstlenirler.

Bilgisayar kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

1. anlamı (i). kompüter, hesap eden kimse; elektronik hesap makinası,elektronik beyin. ... analogue computer kendisine verilen rakamlan elekt.

Zeki Türkçe kökenli mi?

Zeki kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Zeki kelimesi Arapça kökenlidir. - En zeki hayvan maymundur.

Eski Türkçede zeki ne demek?

fehim / fehîm. (Fehm. den) Anlayışlı, akıllı, zeki (kimse.)

Zeki kuranda geçiyor mu?

Zeki ismi kuranda geçiyor mu sorusu ebeveynler arasında sıkça soruluyor. Zeki ismi kuranın hiçbir ayetinde yer almamakta ancak caiz olması sebebi ile çocuğunuza bu ismi vermenizde bir sakına bulunmamaktadır.

Zeki ismi ne anlama gelir?

Zeki isminin anlamı, Zeki ne demektir, Zeki ne anlama gelir? Zeki isminin anlamı1. Zekalı çabuk anlayan ve kavrayan. 2. Zeka belirten.

Zeki nedir sözlük anlamı kısaca?

1. Çabuk anlayan, anlama yeteneği olan, zekâsı keskin (kimse): Aksine, göründüğünden daha da zekî (Ahmed Midhat Efendi).