İstiğfar nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İstiğfar nasıl yapılır?
  2. Estağfirullah el azim ve etûbü ileyh ne demek?
  3. Estağfirullah nasıl söylenir?
  4. Tövbe istiğfar nasıl yapılır?
  5. Estağfirullah el azim ya malikel Mülkil Kadim ne demek?

İstiğfar nasıl yapılır?

Abdest aldıktan sonra 2 rekat huşu ile namaz kılınır ve daha sonra dua İstiğfar duası 3 kez okunur. "Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.

Estağfirullah el azim ve etûbü ileyh ne demek?

Anlamı ise “Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim.” demektir.

Estağfirullah nasıl söylenir?

Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.”

Tövbe istiğfar nasıl yapılır?

Tövbe edecek kimsenin iki rekât namaz kıldıktan sonra Allah'a hamd, Resûlüne (s.a.s.) salât ve selam getirdikten sonra tövbe ve istiğfar etmesi, akabinde de salavat ve hamd ile bitirmesi tövbenin adabındandır.

Estağfirullah el azim ya malikel Mülkil Kadim ne demek?

Pazartesi: 100- Estağfirullah el azim ya malikel mülkil kadim salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain. Bi adedi ilmike ve bi adedi ma'lümatike Anlamı : Ey mülkün yegane sahibi Yüce Rabbim! Bütün günah ve kusurlarım için senden mağfiret diliyorum.