Göbek deliği neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Göbek deliği neden ağrır?
  2. Hamilelikte göbek deliği ağrısı neden olur?
  3. Gebelikte göbek ağrısı normal mi?
  4. Göbeğin altında ne var?
  5. Alt karın ağrısı nasıl geçer?
  6. Göbek düşmesi nedir nasıl anlaşılır?

Göbek deliği neden ağrır?

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Hamilelikte göbek deliği ağrısı neden olur?

Hamilelik ilerleyip rahim büyüdükçe karın gerilmeye başlar. Bu gerilmenin doğal sonucu olarak göbek deliğinde de gerilme meydana gelir. Gebelik 20 hafta civarına ulaştığında hem arkadan rahmin baskısı hem de gerilme nedeni ile göbek deliğinde hassasiyet meydana gelebilir.

Gebelikte göbek ağrısı normal mi?

Normal mi? Hamilelikte karın ağrısı, mide bulantısı gibi belirtiler her kadının deneyimlediği ve genellikle zararsız şikayetlerdir. Sonuçta organlar sürekli olarak değişir, uterus (rahim) bebeğe yer açmak için genişler ve bağlar gerilir. Hamilelikte karın ağrısı yaygın görülen ve normal bir belirtidir.

Göbeğin altında ne var?

Pelvik bölge göbek altında karnın en alt bölümüdür. Bu bölgeden kaynaklanan ağrıya pelvik ağrı denir. Pelvik bölgede yumurtalıklar, rahim, vajina, anüs, kalın bağırsakların alt kısımları, mesane ve alt idrar yolları bulunur. Bu organların hastalıkları sıklıkla pelvik ağrıya neden olur.

Alt karın ağrısı nasıl geçer?

Bal ve ılık su karışımı, bağırsak sistemini harekete geçirmekte ve karın ağrısının kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Uygulamada bir çorba kaşığı bal, bir bardak sıcak su ile iyice karıştırılır. Ballı ılık su, günde 2 kez gece yatmadan önce ve sabah uyandıktan sonra tüketilebilmektedir.

Göbek düşmesi nedir nasıl anlaşılır?

Göbek düşmesi; halk arasında kullanılan bir tabirdir. Tekrarlayan karın ağrısı, şişkinlik, sırt ağrısı, bulantı, kusma, karında farklı yerlerden nabzın hissedilmesi, depresyon belirtileri karakteristik özellikleri arasındadır.