Diş teli nasıl etki eder?

İçindekiler:

  1. Diş teli nasıl etki eder?
  2. Diş teli ne zaman gerekir?
  3. Ortodontik tedavide dişler nasıl hareket eder?
  4. Diş teli kaç ayda bir sıkılır?
  5. Diş teli takıldıktan sonra ilk gün ne yenir?
  6. Diş teli aynı gün takılır mı?

Diş teli nasıl etki eder?

Diş teli takıldıktan sonra dişlere uygulanan hafif basınçlar ile çene kemiğinde dişler hareket eder. Takılan diş telinin yanı sıra bazen çeşitli lastikler, bant ve tüp desteği sağlanabilir. Uygulanan kuvvetin yönünde etkin bir hareket oluşur.

Diş teli ne zaman gerekir?

Diş teli ne kadar süre takılır? Tedavi süresi her hastanın ortodontik problemine göre değişir. Tedavi genellikle 8 aydan 30 aya kadar sürebilir. Bir kişinin tel takma süresi ortalama 18–24 ay kadardır.

Ortodontik tedavide dişler nasıl hareket eder?

Ortodonti tedavisi sırasında dişler uygulanan hafif basınçlar ile çene kemiğinde hareket eder. Ortodontik tedaviye başladığınızda dişlerinizin yüzeyine braketler yapıştırılır. Bu braketlere de hareketi sağlamak için ark teli takılır.

Diş teli kaç ayda bir sıkılır?

Tedavi süresi her hastanın ortodontik problemine göre değişir. Tedavi genellikle 8 aydan 30 aya kadar sürebilir. Bir kişinin tel takma süresi ortalama 18–24 ay kadardır.

Diş teli takıldıktan sonra ilk gün ne yenir?

Klasik braket ve tel sisteminde zaten hepinizin bildiği gibi sert ve yapışkan yiyeceklerden uzak durulması gerekiyor. Ancak teller ilk takıldığında 3-7 gün boyunca sadece yumuşak gıdalarla beslenmek hissedeceğiniz ağrıyı oldukça azaltacaktır. Çorba, patates püresi, yoğurt gibi yiyecekler tercih edebilirsiniz.

Diş teli aynı gün takılır mı?

Yaklaşık yarım saate diş tellerin takılmış olacaktır. Diş tellerin takıldıktan sonraki ilk günlerde biraz garip hissedebilirsiniz ama kısa sürede alışacaksınız.