Uyuşturucu suçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Uyuşturucu suçları nelerdir?
  2. Uyuşturucu bulundurmak kaç yıl?
  3. Uyuşturucu davaları ne kadar sürer 2020?
  4. Uyuşturucuda denetimli serbestlik kaç yıl?
  5. Denetim Serbestlik paraya çevrilir mi?
  6. Uyuşturucu mahkemeleri ne kadar sürer?
  7. Uyuşturucu cezası kacta kac?
  8. 18 ay hapis cezası paraya çevrilir mi?

Uyuşturucu suçları nelerdir?

Uyuşturucu Madde Ticareti Suçları Nelerdir?
  • Uyuşturucu Madde İmal Etme Suçu.
  • Uyuşturucu Madde İthal Etme Suçu.
  • Uyuşturucu Madde İhraç Etme Suçu.
  • Uyuşturucu Madde Sevk veya Nakletme Suçu.
  • Uyuşturucu Madde Kabul Etme ve Bulundurma Suçu.
  • Uyuşturucu Madde Satma, Satışa Vesile Olma ve Satın Alma.
Daha fazla öğe...

Uyuşturucu bulundurmak kaç yıl?

Uyuşturucu maddeyi kullanmak, satın almak, kabul etmek ve herhangi bir şekilde bulundurmak suçları, 2 ila 5 yıl arasındaki hapis cezasıyla cezalandırılır. Eğer uyuşturucu kamuya ait açık ve toplu kullanım alanında yakalanmışsa, cezada bazı değişimler meydana gelir.

Uyuşturucu davaları ne kadar sürer 2020?

Uyuşturucu Ticareti Suçu Dava Süresi Uyuşturucu imal ve ticareti suçunun hedef süre uygulaması 300 gün olarak öngörülmüş durumda ama uygulamaya bakıldığında soruşturma aşamasının bile 5-6 ay kadar sürdüğü durumlar söz konusu olabiliyor.

Uyuşturucuda denetimli serbestlik kaç yıl?

Geçici düzenleme uyarınca özellikle terör, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar suçları, kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu ve kadına karşı şiddet, işkence ve eziyet suçları ile özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar hariç 'ye kadar işlenen suçlarda, ...

Denetim Serbestlik paraya çevrilir mi?

Ceza İnfaz Kanunu m.105/A'da öngörülen koşullu salıverilmeye 1 yıl kaldığında uygulanan denetimli serbestlik kuralı da adli para cezaları açısından uygulanamaz. Denetimli Serbestlik, bir koşullu salıverilme tedbiri olup adli para cezasından kaynaklanmayan hapis cezaları için geçerlidir.

Uyuşturucu mahkemeleri ne kadar sürer?

Suçun türüne, işleniş şekline ve delillerin durumuna göre değişmekle birlikte ortalama 2-3 yıl sürebilmektedir. Uyuşturucu davaları zamanaşımı süresi 2020 itibariyle kullanma, bulundurma gibi suçlarda 8 yıldır. Diğer ağır uyuşturucu suçlarında ise zamanaşımı süresi daha uzundur.

Uyuşturucu cezası kacta kac?

Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, 20 yıldan 30 yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

18 ay hapis cezası paraya çevrilir mi?

Kasten işlenen suçlarda bir yıl ve altındaki hapis cezaları, adli para cezasına çevrilebilir. Taksirle işlenen suçlarda (Örneğin trafik kazası neticesinde 2 yıl 6 ay ceza verilse dahi) ise ceza miktarına bakılmaksızın tüm cezalar adli para cezasına çevrilebilir.