Elektrik Mühendisleri iş bulabilir mi?

İçindekiler:

  1. Elektrik Mühendisleri iş bulabilir mi?
  2. Elektrik mühendisliği üniversite mezunu ne iş yapar?
  3. 2 yıllık elektrik okunur mu?
  4. Elektrik 2 yıllık ne is yapar?

Elektrik Mühendisleri iş bulabilir mi?

Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörde pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir. Elektrik ve elektronik ile ilgili araştırma, üretim, kurulum ve test aşamalarının gerçekleştirildiği tüm kurumlarda elektronik mühendisleri rahatlıkla bulabiliyor.

Elektrik mühendisliği üniversite mezunu ne iş yapar?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.

2 yıllık elektrik okunur mu?

Türkiye'nin neredeyse her devlet üniversitesinde en çok okutulan 2 yıllık programlardan biri olan elektrik bölümü, meslek lisesi çıkışlı öğrencilerin tercih ettiği bir bölümdür. Devlet üniversitelerinin dışında bazı özel üniversitelerde de bu bölüm okutulmaktadır.

Elektrik 2 yıllık ne is yapar?

Başlıca elektrik arızalarının giderilmesi, elektrik dağıtımının yapılması ve iletiminin sağlanmasında görev alacak olan elektrik bölümü mezunları, 2 yıllık eğitim sürelerini bitirdikten sonra çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.