Evlenmekten korkmak nedir?

İçindekiler:

  1. Evlenmekten korkmak nedir?
  2. Evlenmek istemiyorum günah mı?
  3. Evlenmek için en önemli gerekçesi nedir?
  4. Hayırlı eş için hangi sure okunmalı?
  5. Evlilik emir mi?
  6. Evliliğin önemi nedir?

Evlenmekten korkmak nedir?

Evlilik korkusu (Gomofobi), kişinin çevresinde ve ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda yaşadığı bir korkudur. Ayrıca evlilik korkusu psikolojik olarak yaşanan bir bağlanma korkusudur.

Evlenmek istemiyorum günah mı?

İslâm dininde genel olarak bekâr kalmak yoktur. Çünkü evlenemeyen erkek ve kadının namuslu bir hayat sürmesi ve toplumun bu konuda korunması için tek çare onların evlenmelerini sağlamaktır. Bilindiği gibi Hz. Muhammed (asm) ve O'nun ashabı evlenmişler ve onlara uyanlar bu sünneti devam ettirmişlerdir.

Evlenmek için en önemli gerekçesi nedir?

Sevgi ve ilgi ihtiyaçlarının karşılanması, Çocuk sahibi olma isteği, Sosyal saygınlığı artıracağı düşüncesi, Maddi gereksinimlerinin karşılanması düşüncesi kadınların evlenme kararı ve nedenlerini en çok etkileyen faktörlerin başında geliyor.

Hayırlı eş için hangi sure okunmalı?

(Yatsıdan sonra kılınması önerilir.) Allah'a hamd eip Efendimize salatu selam getirdikten sonra 7 kez “Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut'imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur.

Evlilik emir mi?

Nur suresi 32. ayette Allah (c.c); “İçinizden nikâhsız olanları (bekârları, dulları ve boşanmışları), köle ve cariyelerinizden ibadetli ve ahlaklı olanları evlendirin. ... Eğer onlar fakirlerse Allah onları lütfuyla zenginleştirir.

Evliliğin önemi nedir?

Toplumun temelini oluşturan en önemli unsur ailedir. Aile ise evlilik ile meydana gelmektedir. Evlilik yapılması durumunda nesil karışıklığının ve zinanın da önüne geçilmiş olunur. İslam dinin de yer alan evlenme hukukuna göre de evlilik ahlakın bozulmasının önüne geçen bir unsur olarak ifade edilebilir.