Disparoni nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Disparoni nedir ne demek?
  2. Disparoni neden olur?
  3. Disparoni nedir nasıl tedavi edilir?
  4. Primer disparoni nedir?
  5. Derin penetrasyon ne demek?
  6. Ilişkiye girerken ağrı olmaması için ne yapmalı?

Disparoni nedir ne demek?

Disparoni, cinsel birliktelikte meydana gelen ağrıdır. Kadınlarda görülür. Kasık bölgelerinde acı, yanma, batma, huzursuzluk gibi belirtilerle kendisini gösterir.

Disparoni neden olur?

Karşılaşılan en sık disparoni nedenleri şunlardır: Vajina veya vulvar bölge enfeksiyonları, Bartholin absesi, genital uçuk veya siğiller. Kızlık zarı veya vajina giriş bölümünde doğumsal anatomik darlıklar. Kalın kenarlı veya septalı kızlık zarı veya vajinanın normalden kısa olması. Vulvar vestibulit sendromu.

Disparoni nedir nasıl tedavi edilir?

Disparoni, yani ağrılı cinsel ilişkinin tedavisi nedene yöneliktir. Altta yatan neden bir genital enfeksiyon ise bunun ilaçla tedavisi ile problem çözümlenebilir. Organik kökenli başka hastalıklar sonucunda cinsel ilişki ağrılı bir hale geliyorsa bunlar da tedavi edilebilir.

Primer disparoni nedir?

Eğer sürekli (ilk cinsel ilişkiden sonra var olan ve devam eden) şekildeyse primer, daha sonradan ortaya çıktıysa sekonder disparoni olarak adlandırılır. Diğer bir ifade ile pek çok kadında ilk cinsel ilişkinin başlamasından itibaren ilişki esnasında ağrı sorunu vardır (primer disparoni).

Derin penetrasyon ne demek?

Derin disparoni, vajinaya penisin tam olarak girmesinden sonra kasık veya karın bölgelerinde ağrı ve acı hissedilmesi olarak tarif ediliyor. Rahim, yumurtalık, tüpler ve alt karın bölgesi ile ilişkili önemli hastalıklar derin disparoniye neden olabiliyor.

Ilişkiye girerken ağrı olmaması için ne yapmalı?

Bazı yöntemlerle kendinizi sekse hazırlayabilir ve acı hissini azaltabilirsiniz. -Vajinal kuruluk sorununuz varsa kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz. -İlişki öncesi mesanenizi boşaltın, vulva üzerine buzla kompres yapın, sıcak bir duş alın veya ağrı kesici kullanın. -Ağrıya sebep olmayan cinsel aktivitelerde bulunun.