Altınoluk hangi şehire bağlı?

İçindekiler:

  1. Altınoluk hangi şehire bağlı?
  2. Altınoluk ilçe olur mu?
  3. Balıkesir Altınoluk Ege mi?
  4. Altınoluk deprem bölgesi mi?
  5. Balıkesir Ege mi Marmara mı?
  6. Akçay Denizi Ege mi Marmara mı?
  7. Altınolukta kaç mahalle var?
  8. Akçay Marmara mı Ege mi?
  9. Bursa Marmara mı Ege mi?

Altınoluk hangi şehire bağlı?

Balıkesir, Edremit'e bağlı olan Altınoluk, Edremit-Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit' e 25 km. mesafede yer alıyor ve Kuzeyinde Kazdağları (İda), güneyinde ise Ege Denizi (Edremit Körfezi) bulunuyor.

Altınoluk ilçe olur mu?

Edremit'e bağlı Altınoluk Belde Belediye Başkanlığı tarafından Türkan Saylan Yaşam Merkezi'nde yapılan toplantıda ilçe olmanın sevinci paylaşıldı. Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat'ın "Artık yüzde 100 ilçe olduk, diyebilirim" dedi.

Balıkesir Altınoluk Ege mi?

Altınoluk, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. ... Edremit-Küçükkuyu arasında, Ege Denizi kıyısında, zeytinlikler içinde bir sahil kasabasıdır.

Altınoluk deprem bölgesi mi?

Balıkesir dikkat! Ayvacık, Altınoluk bölgesinde Behramkale ile Bababurun arasında her an büyük bir deprem olabilir. Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerin masaya yatırıldığı programda, Prof. ... "Deprem kırılma olayıdır, aylar öncesinden tahmin edilemez." diyen Şengör, bölgedeki fay hatlarını tek tek anlattı.

Balıkesir Ege mi Marmara mı?

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur.

Akçay Denizi Ege mi Marmara mı?

Bu haftaki rotamız Güney Marmara'nın cennet köşesi, Ege Denizi'nin kıyısında bir huzur kenti olan Akçay'a olacak. Efsanelerin bol olduğu İda Dağı'nın hemen yanıbaşında ve zeytin ağaçlarının bol olduğu bir coğrafyada bulunan Akçay, bağlı olduğu ilçesi Edremit'e 8 kilometre uzaklıktadır.

Altınolukta kaç mahalle var?

Planlama alanının bulunduğu Edremit ilçesi toplamda 47 mahalleden oluşmaktadır. Altınoluk Mahallesi nüfusu 6600 (2018) kişidir. 2012 yılından sonra ise Altınoluk belde olmaktan çıkıp Edremit ilçesinde bağlı bir mahalle olmuştur.

Akçay Marmara mı Ege mi?

Edremit sahilinin kıyısında, Efsanevi kazdağları eteğinde, yemyeşil kutsal zeytin ağaçlarının, masmavi Ege'yle buluştuğu bir konumda yer alıyor. Edremit - Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit'e 9 km. mesafede bulunan Akçay'ın kuzeyini Kazdağları İda , güneyini ise Ege Denizi (Edremit Körfezi) çevreliyor.

Bursa Marmara mı Ege mi?

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli tamamen bölge sınırları içinde; Sakarya ve Bilecik'in Karadeniz Bölgesi'nde toprakları olup; Bursa ve Balıkesir'in Ege Bölgesi'nde de toprakları vardır.