21 Aralık en uzun gece ne demek?

İçindekiler:

  1. 21 Aralık en uzun gece ne demek?
  2. Güney yarım kürede yılın hangi tarihinde en uzun gece yaşanır?
  3. 21 Aralık 2020 En uzun gece kaç saat?
  4. En uzun gece ne kadar sürer?
  5. En kısa gün kaç saattir?
  6. Norveç'te kaç saat gece?

21 Aralık en uzun gece ne demek?

Güneş ışınları Oğlak dönencesine dik açı ile gelir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey yarım kürede 21 Aralık'ta en uzun gece yaşandıktan sonra 23 Aralık'tan itibaren geceler kısalıp gündüzler uzamaya başlar.

Güney yarım kürede yılın hangi tarihinde en uzun gece yaşanır?

21 Mart (ekinoks): Gece ve gündüz eşit olur, bizim bulunduğumuz kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarım küre sonbahara girer. 21 Haziran (Yaz gündönümü): Yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da Yaz gündönümüdür.

21 Aralık 2020 En uzun gece kaç saat?

Bu tarihten itibaren geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlar. İstanbul'da 21 Aralık'ta güneş 08:27'de doğacak, 17:40'da ise batacak. Gece süresi 14 saat 47 dakika, gündüz süresi de 9 saat 13 dakika olacak.

En uzun gece ne kadar sürer?

21 Haziran'da kuzey kutup dairesinde 24 saat gündüz yaşanırken, güney kutbunda ise 24 saat gece yaşanıyor. Ülkemizde en uzun gündüz süresini bugün en kuzeydeki Sinop yaşayacak. 21 Haziran gününde Türkiye, yaklaşık 15 saat gündüzü yaşar.

En kısa gün kaç saattir?

Londra'daki Greenwich Gözlemevi'nde ölçüm yapıyorsanız en kısa gün 7 saat 49 dakika 43 saniyedir. Yani gün ışığı süresi yazın en uzun günün yarısından daha azdır. Kuzey Kutbu'na yaklaştıkça bu süre daha da kısalır. İzlanda'da sadece 2 saat 14 dakikadır.

Norveç'te kaç saat gece?

Norveç'in Tromso kentinde yazın iki ay boyunca güneş hiç batmıyor. Dünyanın hareketinden kaynaklanan eksen eğikliği sonucu kutuplarda 6 ay gece, 6 ay da gündüz yaşanıyor.