Araklı ne zaman ilçe oldu?

İçindekiler:

  1. Araklı ne zaman ilçe oldu?
  2. Sürmene ne zaman ilçe oldu?
  3. Araklı nereye ait?
  4. Araklı Trabzon merkez arası kaç km?
  5. Trabzon Araklı arasi kac dk?
  6. Trabzon Havalimanı Araklı arası kaç km?
  7. Sürmene Trabzon arası kaç kilometre?
  8. Sürmene Rize kaç km?
  9. Sürmene Araklı arası kaç km?
  10. Istanbul Rize otobus bileti ne kadar?
  11. Rize'ye en yakın havaalanı nerede?

Araklı ne zaman ilçe oldu?

Araklı İlçesi Sürmene İlçesine bağlı bucak iken, tarih ve 6068 sayılı Kanunla ilçe olmuştur. Araklı ilçe merkezinde 150 yıllık bir yerleşim yeri olduğu bilinmekte, merkezde ve çevrede daha eski yerleşim ile ilgili gerekli kazıların yapılmamış olması sebebiyle elde mevcut değildir.

Sürmene ne zaman ilçe oldu?

1953 yılına gelindiğinde Araklı ilçesinin kurulmasıyla çok sayıda köyde Sürmene'den ayrılarak yeni kurulan bu ilçeye bağlandı. 1990 yılında da Köprübaşı ilçesinin kurulmasıyla bazı köyleri de bu yeni kurulan ilçeye bağlandı.

Araklı nereye ait?

Araklı, Türkiye'nin kuzeyindeki Karadeniz bölgesinde bulunan Trabzon ilinin yaklaşık 48 bin nüfuslu bir ilçesidir. Araklı ilçesi, Trabzon'un ilçelerinden batıda Arsin ve doğuda Sürmene ilçeleriyle birlikte güneyde de Gümüşhane'nin Merkez ilçesiyle komşudur.

Araklı Trabzon merkez arası kaç km?

Trabzon Merkez Trabzon Araklı arası mesafe, Trabzon Merkez Trabzon Araklı yol haritası, Trabzon Merkez Trabzon Araklı kaç saat kaç km. Trabzon Merkez Trabzon Araklı arası mesafe : 42 kilometre. Trabzon Merkez Trabzon Araklı arası süre : 42 dakika.

Trabzon Araklı arasi kac dk?

Araklı - Trabzon arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 32 dakika sürmektedir.

Trabzon Havalimanı Araklı arası kaç km?

Araklı Trabzon Havalimanı arası mesafe : 28 kilometre. Araklı Trabzon Havalimanı arası süre : 31 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Araklı Trabzon Havalimanı arası yol haritasına ulaşabilir, Araklı noktasından Trabzon Havalimanı ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Sürmene Trabzon arası kaç kilometre?

Sürmene Trabzon arası mesafe : 38 kilometre. Sürmene Trabzon arası süre : 53 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Sürmene Trabzon arası yol haritasına ulaşabilir, Sürmene noktasından Trabzon ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Sürmene Rize kaç km?

Sürmene Rize arası mesafe : 40 kilometre. Sürmene Rize arası süre : 31 dakika.

Sürmene Araklı arası kaç km?

Sürmene Araklı arası mesafe : 40 kilometre. Sürmene Araklı arası süre : 56 dakika.

Istanbul Rize otobus bileti ne kadar?

İstanbul - Rize otobüs bileti fiyatı en ucuz 170,00₺'dir. Bu rotada en uygun otobüs bileti Lüks Artvin Seyahat tarafından satılmaktadır.

Rize'ye en yakın havaalanı nerede?

Maalesef Rize şehrinde havalimanı bulunmuyor. Bu konuma en yakın havalimanı olan Trabzon Trabzon Havalimanı'na karayolu ile 1 saat 4 dakikada ulaşabilirsiniz.