Rahim ağzı yapışması nedir?

İçindekiler:

  1. Rahim ağzı yapışması nedir?
  2. Rahim ağzı yapışıklığı nasıl açılır?
  3. Rahim ağzı yapışıklığı nasıl anlaşılır?
  4. Rahim içi yapışıklık hamileliğe engel mi?
  5. Rahimde yapışıklık neden olur?
  6. Rahim yapışıklığı ameliyatı nasıl yapılır?

Rahim ağzı yapışması nedir?

Rahim içi yapışıklık (diğer adı ile rahim yapışıklığı), aşağıda bahsedeceğimiz nedenlerle rahim içinde oluşan travmaya bağlı olarak rahim duvarları arasında yapışıklık olması durumudur. Rahim içi yapışıklıklar ilk tanımlayan kişinin adı ile Asherman sendromu olarak da anılır.

Rahim ağzı yapışıklığı nasıl açılır?

Rahim içi yapışıklıkları makas veya elektrik enerjisi kullanılarak açılabilir. Biz özellikle elektrik enerjisi kullanılarak yapılan histeroskopik cerrahiyi uyguluyoruz ve son derece iyi sonuçlar elde ediyoruz. Başarı yapışıklıkların derecesi ve cerrahın deneyimi ile doğru orantılıdır.

Rahim ağzı yapışıklığı nasıl anlaşılır?

Rahim içi yapışıklıkların en sık görülen belirtisi kadının kürtaj işlemi sonrasında gördüğü adetlerde alıştığı adet kanamasının miktar olarak azalmasıdır. Bunun yanında kürtaj sonrasında adet kanamasının ilaç tedavisi yapılmasına rağmen hiç görülmemesi diğer sık görülen bir belirtidir.

Rahim içi yapışıklık hamileliğe engel mi?

Rahim içi yapışıklık durumunda, bebek rahme tutunamaz. Bununla birlikte kadına ya da erkeğe bağlı üreme problemi yaşayan çiftlerin de önünde önemli bir engel teşkil eder.

Rahimde yapışıklık neden olur?

Genelde her ikisi beraber görülür. Kürtaj sonrasında her ay rahim iç tabakasının yenilenmesinden sorumlu olan bazal hücre tabakasından oluşan hasar sonucunda rahim iç tabakası artık yenilenemez hale gelir ve rahim duvarları birbirine yapışır.

Rahim yapışıklığı ameliyatı nasıl yapılır?

Rahim içi yapışıklık ameliyatı Bu yöntemde standart jinekolojik muayenede olduğu gibi, vajina ve rahim ağzından girerek histeroskop adı verilen özel bir optik cihaz ile rahim içi incelenir. Alınan görüntü, optik-kamera sistemi aracılığıyla ekrandan izlenerek ameliyat gerçekleştirilir.