Su Kodu Oyunu Nasıl Oynanır?

İçindekiler:

  1. Su Kodu Oyunu Nasıl Oynanır?
  2. Sudoku tablosunda kaç sayı vardır?
  3. Matematik sudoku zeka oyunu nasıl oynanır?
  4. Kapsül oyunu nasıl oynanır?

Su Kodu Oyunu Nasıl Oynanır?

Sudoku oyunu 9 hücreden oluşur. 9x9 kare zeminde birleştirilir ve içerisine 1'den 9'a kadar sayılar eklenir. Zemin üzerinde yer alan her kare aslında 9'a kadar olan sayılardan birini içermektedir. Size verilen sayılarla, boşluklara gelen sayıları eşleştirip bir bütün oluşturmamız gerekiyor.

Sudoku tablosunda kaç sayı vardır?

Klasik Sudoku, 9×9 boyutlarında bir diyagramda (kutu, blok veya bölge olarak da adlandırılabilen) çözülen ve her satır, her sütun ve her 3×3'lük karede 1'den 9'a kadar rakamların birer kez yer almasını gerektiren sayı tabanlı bir zekâ oyunudur.

Matematik sudoku zeka oyunu nasıl oynanır?

Ne kadar çok sayı verilirse sudoku da o kadar rahat çözülür. Oyunun amacı 9 büyük bloğu 1'den 9'a kadar olan sayılarla doldurmaktır ancak öyle yerleştirilmelidir ki ne bir bloğun, satırın(yatay) ne de bir sütunun(dikey) içerisinde aynı sayı tekrar etmemelidir.

Kapsül oyunu nasıl oynanır?

Kapsül oyununda, öncelikle farklı toplamların gördüğü ortak kapsülleri bulmaya çalışabiliriz. Örnekteki 7 ve 8 yazan sütunların gördüğü kapsüllere bakarsanız, 8'in fazladan bir kapsülü olduğunu görebilirsiniz. Bu kapsülün de 1 olması gerekir. Soruları çözebilmek için bunun gibi başka yöntemler bulmanız gere- kecek.