Göz yırtılmasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Göz yırtılmasına ne iyi gelir?
  2. Göz retinası neden incelir?
  3. Kornea incelmesi nedir?
  4. Retina yırtılması niye olur?
  5. Retina erimesi nedir?
  6. Kornea incelmesi neden olur?

Göz yırtılmasına ne iyi gelir?

Çoğu retina yırtılmasının tedavisi, lazer cerrahisi ya da kriyoterapi (dondurma tedavisi) yoluyla gözün arka duvarına retinanın bağlanması ile gerçekleştirilir.

Göz retinası neden incelir?

Çoğunlukla retinada oluşan yırtık veya delikler yüzünden, bu iki tabakanın arasına sıvı sızmasıyla gelişir. En sık, yüksek miyop hastalarında görülür. Retina tabakası gözün ön-arka çapı arttıkça gerilir ve üzerindeki gerilme alanı incelmeye ve bozulmaya başlar.

Kornea incelmesi nedir?

Keratokonus, gözün saydam dış tabakası olan korneanın sivrilerek öne doğru çıkması ve zamanla incelmesi sonucu oluşan bir göz hastalığıdır. İlerleyici bir hastalık olan keratokonus, tek gözde görülebileceği gibi, iki gözde de gelişebilir.

Retina yırtılması niye olur?

Yaşlandıkça vitreus biçim değiştirerek retinayı çekmeye başlar. Eğer vitreus retinadan bir parçayı çekerse retina yırtılması meydana gelir. Böyle bir durumda, vitreus sıvısı bu yırtıktan sızarak retinayı gözün arka duvarından kaldırır ve retinanın ayrılmasına sebep olur.

Retina erimesi nedir?

Retina dekolmanı, retina sinir tabakasının altındaki pigment epitelin tabakasından ayrılmasıdır. Çoğunlukla retinada oluşan yırtık veya delikler yüzünden, bu iki tabakanın arasına sıvı sızmasıyla gelişir. En sık, yüksek miyop hastalarında görülür.

Kornea incelmesi neden olur?

Keratokonus Nedenleri Bu hastalığın nedeni, korneadaki enzimlerin dengesizliğidir. Bunun sonucunda "serbest radikaller" denen maddeler korneada oksidatif hasara yol açar. Böylece kornea zayıflar ve öne doğru bel verir. Bu hastalık için genetik yatkınlık geçerlidir.