Cimcik çorbası nerenin?

İçindekiler:

  1. Cimcik çorbası nerenin?
  2. Nohutsuz mantı çorbası nasıl yapılır?
  3. Cimcik mantı nasıl yapılır?
  4. Cimcik yemeği nedir?
  5. Mantı çorbası nasıl yapabilirim?
  6. Sini mantısı nasıl yapılır?

Cimcik çorbası nerenin?

Cimcik çorbası, Amasya'nın yöresel lezzetlerinden biridir. Bol lezzetli bir çorba olan cimcik çorbası, diğer çorbalara oranla meşakkatlidir.

Nohutsuz mantı çorbası nasıl yapılır?

yapılışı
  1. Öncelikle yağı tencereye alarak ısıtalım. Sonra sarımsakları ezelim ve salçayla beraber yağın içine atarak kavuralım. ...
  2. Suyu ilave ettikten sonra mantı ve baharatlar eklenip mantılar yumuşayana kadar pişirelim. Mantılar yumuşadıktan sonra servis kaselerine alalım ve sıcak servis yapalım.

Cimcik mantı nasıl yapılır?

Cimcik Hamuru Tarifi Yapılışı Yumurta, tuz ve un sert olacak şekilde yoğurulur. Hamuru iki beze yapıp açıyoruz ve açtıktan sonra mantı yapar gibi kesip ortadan cimcikliyeceğiz. Bol suyla haşlayacağız. Sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine dökeceğiz ve kızgın yağda, pul biberi ve salçayı kavurup ekleyeceğiz ;) Afiyet olsun .

Cimcik yemeği nedir?

Kökeni Çin olan ve buharda yada suda pişen yemek olarak biliniyor. ... Kütahya'ya özgü bir yemek olan cimcik aslında bir mantı çeşididir. Adını hamurun şekillendirilmesinden alır. Kayseri mantısı kadar uğraşlı bu mantı çeşidinin içine bir şey konmaz.

Mantı çorbası nasıl yapabilirim?

Mantı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.
  2. Soğanlar iyice yumuşayınca üzerine 6 su bardağı tuzlu su ekleyip mantıları haşlanmaları için suya atın.
  3. Mantıların haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.
Daha fazla öğe...

Sini mantısı nasıl yapılır?

Tepsiyi fırına verice bir yandanda suyu hazırlanır. Az sıvı yağ az tereyağı eritilip salçasını kavururuz su ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakırız . Pişen mantının üzerine kaynayan salçalı suyu üzerine çıktı çıkmadı olacak kadar su döküp tepsiyi hemen fırına süreriz. 10-15 dakika suyuna çekene kadar pişiririz.