Ben var Usulü çikolata nasıl eritilir?

İçindekiler:

  1. Ben var Usulü çikolata nasıl eritilir?
  2. Çikolata nasıl marine edilir?
  3. Çikolata eritme kaç şekilde yapılır?
  4. Benmari usulü eritilen çikolata nasıl akışkan olur?
  5. Damla çikolatadan neler yapılır?
  6. Çokokrem pasta için nasıl eritilir?

Ben var Usulü çikolata nasıl eritilir?

Süt ya da tereyağı ekleyerek çikolata eritme "Tereyağı ya da süt ile çikolata nasıl eritilir?" derseniz benmari usulü eritmeye başlayan çikolatanın içine azar azar süt akıtarak sürekli karıştırabilir, aynı şekilde tereyağını da küçük parçalar halinde ekleyip sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.

Çikolata nasıl marine edilir?

Isıya dayanıklı bir kabı tencereye oturtun. İçerisine hiçbir şekilde su girmesin ve tencerenin tabanına temas etmeden su ile temas edecek boyutta bir kap olmasına dikkat edin. Çikolatayı kabın içerisine koyarak erimesini bekleyiniz. Daha sonra çikolata sosunuzu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Çikolata eritme kaç şekilde yapılır?

Çikolata Eritme Yöntemleri
  1. Benmari Usulü Çikolata Eritme. Çikolatanın ateşle direkt temas etmediği bu yöntem, belki de en çok kullanılan çikolata eritme metodu olabilir. ...
  2. Mikrodalgada Çikolata Eritme. Çikolata eritmek için başvuracağınız bir diğer yöntem ise çikolataları mikrodalgada ısıtmak.

Benmari usulü eritilen çikolata nasıl akışkan olur?

3. Benmari usulü Eğer suya yakın olursa hem çikolatanın içerisine su girebilir hem de çikolatanız yanabilir. Üstteki kabın içerisine çikolata parçalarını koyun. Kaynamaya başlayan su, buharı ile birlikte üstteki kap içerisindeki çikolatanın erimesini sağlayacaktır.

Damla çikolatadan neler yapılır?

Damla Çikolatalı Tarifler | Yemek Tarifleri
  • Damla Çikolatalı Kurabiye.
  • Çikolata Parçacıklı Kurabiye.
  • Minyatür Muzlu Pasta.
  • Çikolatalı İrmik Helvası
  • Kuki Kurabiye.
  • Damla Çikolatalı Mısır Gevrekli Kurabiye.
  • Vişneli Çikolatalı Kek.
  • Sodalı Kakaolu Kek.
Daha fazla öğe...

Çokokrem pasta için nasıl eritilir?

Çikolatanın yüzeyine 45 derecelik açıyla bir bıçak tutun ve ince bir tabakanın kıvrılmasına neden olacak şekilde itin. Çokokrem çikolata da aynı şekilde ısıya dayanıklı bir kap içinde buhara maruz bırakılarak yani benmari usulü eritilir.